Läsarfråga: Real Steel Bushcraft III Convex

Jag har fått några frågor från en läsare som är intresserad av min senaste kniv. Jag kan direkt säga att den kommer att testas och presenteras inom kort, men jag kan ändå besvara lite frågor om den.

Vad är det för stål?
Jag vet inte om Real Steel tillverkar dessa knivar i olika stål, men min specifika version har D2 i bladet.

Går det att använda den utan att slipa handtaget och allt annat?
Om man får kniven i samma skick som jag fick den, vilket jag antar är en miss och inget annat, så går den nog inte att använda ”out of the box”. Missförstå mig rätt nu. Den går givetvis att använda, men du kommer snabbt att få problem med ergonomin, samt få problem i och med att den var ovass. Om man dessutom får en slida i samma skick som jag fick, då är den direkt farlig att bära på bältet och inget jag rekommenderar någon att göra.

Vad fick du betala för kniven?
664 kr med frakt. Inte mycket, men samtidigt så hade jag önskat att den var felfri vid leverans. =) När/om jag säljer den så kommer jag att ta minst 700-800 kr för kniven, eftersom den är betydligt bättre nu. =)

Finns det någon kniv du rekommenderar som är bättre till Bushcraft?
Det finns många knivar att välja på. Allt beror på vad man gillar. Om du är nybörjare så rekommenderar jag förstås Morakniv, eller någon billigare variant. Casström säljer många intressanta modeller. Kanske denna kniv, Real Steel Bushcraft III, är något att ha? Jag kommer som sagt att testa den inom kort.

Finns Real Steel Bushcraft i bättre stål?
Jag har inte så stor koll på detta märke. En snabb sökning på Internet säger mig att Real Steel använder många olika stål i sina knivar. Dock verkar Bushcraft convex modellerna bara finnas i Sandvik 14C18N och D2.

Vad är det för skillnad på Plus och III modellerna?
Bladlängden och slidan, i princip. Som sagt vet jag inte så mycket om detta märke, så det kan mycket väl finnas mer skillnader beroende på marknad och tillgänglighet. Vad jag kan utröna av specifikationer så är det bara bladlängden och slidan som skiljer sig åt. =)

Det var alla frågor… Phew. Jag kommer som sagt att testa och presentera resultatet på hemsidan så fort jag får tid över att gå igenom alla momenten.

Ha en riktigt bra dag.