Apple och ditt privatliv

Att kunna använda Internet och sina tekniska prylar utan att bli spårad i allt man gör kanske verkar som en självklarhet. Men det är det inte.

För vissa så känns det inte som ett problem att man blir förföljd och klassificerad av sina appar och sin mobiltelefon. För dom andra, dom som bryr sig, finns Apple.

Nedan hittar du en video från Tim Cook på Apple, där han förklarar Apples policys och tankar runt användarsäkerhet och vad dom gör bättre. I en värld där användaren har blivit produkten så måste någon sätta ned foten och säga nu får det vara nog.

Apple var företaget som fick nog och riskerade mycket för att deras användare skulle få en tryggare, enklare och trevligare upplevelse. Apple skapade samtidigt en förändring som påverkade i princip alla företag som förlitar sig på nätet och samtidigt alla mobilanvändare i världen. Företag som förlitar sig på användardata fick helt enkelt börja tänka till vad konsekvenserna av deras datainsamling kunde bli.

Apple arbetar proaktivt med att skydda din identitet, även om du inte förstår eller tänker på det. Relä-funktioner i webbläsaren döljer dina spår på nätet, samtidigt som du har möjlighet att använda ”fingerade” e-post adresser för att slippa lämna ut din primära adress. Detta är dock bara toppen av isberget som Apple arbetat länge för att få till. Att skapa en säker och hållbar online miljö kräver hårt arbete och framförallt investeringar.

Att Apple har pengarna att göra gott är det nog ingen som tvivlar på och ett steg i rätt riktning är att just skydda sina användare.

Det finns många som kritiserar och förlöjligar Apples försök att lösa detta gigantiska problem, dock är dom flesta av dessa naiva och inte insatta i hur situationen ser ut. Väldigt många är nog inom den bransch som riskerar att förlora stora pengar på att dom inte längre kan sälja information om privatpersoner.

Som sagt. Titta på videon nedan och ta till dig av budskapet som förändrade en hel bransch till det bättre. Frågan är hur länge Apple klarar av att hålla tillbaka vad som utvecklats till en miljardindustri.

Ha en riktigt bra dag.