Apple AirTag tillbehör

En sak man alltid kan vara säker på är att varje produkt som Apple presenterar även sporrar andra företag att tillverka tillbehör. AirTag har funnits ett tag nu och används flitigt av väldigt många Apple användare runt om i världen. Min första erfarenhet av denna lilla ”kapsyl” var i maj 2021 och jag kunde inte riktigt se användningsområdet, personligen.

Då kostade en AirTag 350 kr, nu kostar den 450 kr. Frågan man måste ställa är om det verkligen är värt priset? Svaret blir lite vagt ”det beror på”, eftersom användningsområdet för AirTags inte har förändrats, men tillbehören gör att det blir betydligt mer lockade att köpa en nu än då.

Istället för att bara vara en liten ”kapsyl” med begränsade möjligheter, i mina ögon, så har AirTag äntligen börjat finna en plats i EDC. Framförallt är det otroligt smidigt att bli påmind om att man glömt något, exempelvis om man glömmer väskan på kontoret när man går hem för dagen. Man hinner knappt ut genom dörren så plingar det till att man glömt väskan.

Jag har också funnit många användningsområden som man inte tänkte på innan. Exempelvis:

  • Fäst en på drönaren, så blir den enklare att hitta om den störtar.
  • Köp en hållare för fjärrkontrollen hemma så hittar du den alltid, var den än försvinner.
  • Spåra viktiga och dyra paket. Extra bra om man skickar en dyr pryl man inte vill bli av med. Efter paketet mottagits så får mottagaren helt enkelt posta tillbaka taggen i ett brev. Funkar jättebra.
  • Placera en AirTag i handsfacket på bilen, så glömmer du inte var du parkerat, även om du är på IKEA eller andra ställen med tusentals parkeringsplatser.
  • Köp en plånbok med integrerad hållare för AirTag, så hittar du den lättare.
  • Köp ett halsband till hunden med plats för AirTag, så kan du spåra den om den smiter någonstans.
  • Armband med plats för AirTag så att du hittar dina barn på nöjesfält och andra ställen där det är stor risk att man skiljs åt.
  • Köp en hållare för cykeln som kräver specialverktyg för att plocka bort. På detta sätt kan du hitta igen din cykel bland många andra, eller om den blir stulen.

Tillbehören som imponerar och utökar
Det finns hållare för AirTag som är kamouflerade som andra saker, för att ingen ska upptäcka och förstöra din AirTag innan du hinner spåra det du ”taggat”. Exempelvis cykelhållare som monteras på styrstången och ser ut som ett helt vanligt skydd för fukt och smuts, eller varför inte en hållare som ser ut som en ringklocka. Väldigt smidigt och det är stor risk att tjuvar missar dessa.

Detta är förstås bara två av massor av olika kamouflage-tillbehör som finns. Alla har dock gemensamt att dom utökar möjligheten att få ut maximalt av dina små taggar. En AirTag är ju inte till mycket användning om det går att hitta den på en gång.

Slutligen
Är det då fortfarande värt att köpa en AirTag? I och med att dess användningsområden har ökat och samtidigt som det finns miljoner av olika tips och trix på nätet, så tycker jag att det är värt investeringen. Om du är djupt involverad i Apples ecosystem så är det givetvis enkelt att se användningen, men om du inte är det så kanske det känns mindre motiverande att spendera nästan 500 kr.

Det är ingen nödvändig pryl för dom flesta, men eftersom du kan köpa en och använda den på många olika ställen så behöver man inte investera i jättemånga för att ha nytta av tekniken.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.