Apple – 20 April 2021

Det var inte före jag fått några läsarfrågor rörande Apples nya produkter som jag ens kom på tanken att skriva något på bloggen om Apples senaste evenemang.

Det känns som att jag fått en större distans till teknik och ”det senaste” efter att jag bytt till Apple produkter. Detta är både skrämmande och samtidigt så extremt befriande. Jag har min iPhone 12 Pro Max. Det finns ingen telefon med bättre batteritid och bättre prestanda på samma gång. Det finns med andra ord ingen anledning att leta efter ”nästa bästa”, eftersom den inte tillverkats ännu.

När det gäller datorer så har jag min MacBook Air M1, som har den bästa prestandan man kan få i ett sånt litet paket. Imponerande batteritid, fantastisk skärm och underbart ljud. Det finns med andra ord ingen anledning att leta efter någon ny dator heller. Samma gäller i princip alla produkter jag äger med ett äpple på. Detta gör att jag kan fokusera på precis allt annat än just teknik. Den enda gång jag egentligen lyfter på ögonbrynen nuförtiden är när Apple presenterar något nytt som jag inte sett tidigare.

Denna presentation, som var den 20 April 2021, gjorde att jag faktiskt ska investera i ny teknik. Specifikt var det Apple AirTag som lockade mig. Jag brukar väldigt sällan slarva bort något och jag vet egentligen inte vad jag skulle sätta fast denna AirTag på, men den gjorde mig intresserad. För er som inte vet vad en AirTag är för något så kan jag rekommendera att leta lite på YouTube för tester på denna nya pryl.

En annan sak som presenterades den 20 April var nya iMac. Denna gång tunnare, lättare och med Apples M1 processor under huven. Vi pratar alltså om en stationär version av MacBook, i princip. Skärmen som är integrerad är väldigt intressant, men priserna är lite för höga för att jag ska se någon nödvändighet att köpa en iMac i år. Jag föredrar möjligheten att vara ”mobil” om det skulle krävas, samtidigt som jag ändå dockar datorn till en 32″ skärm, högtalare, mus och tangentbord när jag är hemma. Det blir knappast någon direkt skillnad i upplevelsen.

Apple presenterade också något som fick mig att klia mig i huvudet, nämligen en lila iPhone 12… That’s it… En iPhone 12 i annan färg. Jag har ingenting emot ännu en färg, men det var lite udda att Apple valde att vänta med just denna färg till många månader efter att dom släppt modellen. Lite ”Samsung” över det hela? Nåja, som sagt har jag inte något emot ännu en färg.

Även iPad får en uppgradering och en M1 processor under huven, vilket gör att den enda skillnaden mellan en Macbook och en iPad är hur din desktop ser ut i mjukvaran. Det finns ingen egentlig anledning att iPad inte skulle kunna köra MacOS istället och således sudda ut gränserna helt. Om detta skulle ske så hade jag nog bytt från MacBook till iPad igen, eftersom jag då skulle kunna använda penna igen.

I övrigt så presenterade Apple ingenting som var intressant, för mig. Det enda jag egentligen vill ha är en AirTag, men mest för att jag är nyfiken på hur dom fungerar, inte för att jag behöver en. Jag har heller ingen panik att skaffa en AirTag, jag väntar på att priserna blir bättre.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.