Äntligen fredag, men…

…idag är det även bra väder norr om polcirkeln. Utomhus skiner solen, vi har hela 10 grader i skuggan och säkert 15-17 grader i solen, dessutom är det bara morgon ännu (07:00). Riktigt trevligt. 😊

Den som följer min blogg har säkert märkt att jag raderat ”En dag på jobbet” inlägget, eftersom det inte gick att sitta och blogga om arbetet på arbetstid. Det händer helt enkelt för mycket om dagarna för att jag ska kunna live-blogga det som sker. Kanske får jag använda kameran för att dokumentera i framtiden.

Idag blir det förhoppningsvis att åka ut i skogen och äta lunch, följt av en tidig kväll och mys med familjen. Imorgon blir det skogen mest hela dagen. Då ska vi fara på upptäcktsfärd och se om vi hittar något nytt roligt ställe att campa på. Så är i alla fall mina planer, men det kanske inte blir så överhuvudtaget. Man vet ju aldrig. Man kan ju hoppas i alla fall. 😊

Denna sommar har vi bestämt oss att vara mer ute i naturen, men istället för att bara campa så ska vi även anamma matlagning över eld i större utsträckning. Jag tittade på Vilda Kockar, på SVT, vilka fick mig inspirerad att prova på mer avancerad matlagning i naturen. Jag har även fått tips från Erik Brännström, den suveräna vildmarkskocken från Skellefteå, om hur man bäst kan laga mat ute i naturen.

Hans sätt att laga rätter direkt på kol bädd är väldigt intressant och något jag länge velat prova på. Dock är det ju alltid lite tveksamt när man står med en stek och funderar om det kommer att bli bra, eller om man kommer att förstöra råvaran totalt. Med lite insamlat mod så ska jag i alla fall prova på och det kommer säkert att bli fantastiskt. Mycket fisk och fiskbaserade rätter förväntas också, vilket kommer att engagera hela familjen på ett kreativt sätt.

Det jag måste införskaffa är en av dom där eldstads-spetten som man kan använda för att koka kaffe eller ställa en gryta på. Man borrar ned spettet i närheten av eldstaden och sedan har den en eller fler ”armar” som man kan justera i höjd beroende på vad man vill tillaga. Jag har sett dom tidigare, men vet inte vad dom heter, eller vilka som säljer dom. Trots att jag letat på nätet så verkar inga sökmotorer förstå vad jag är ute efter. 😒

Om du vet vad dom heter, eller vilka som säljer dom, tipsa gärna mig om detta.

Jag ska även köpa en gjutjärnsgryta för eld, så att det blir lättare att koka och steka under längre tid. Jag är ovillig att använda mina gjutjärnsgrytor jag har hemma, eftersom dom troligen blir sotiga och sedan behöver mycket rengöring för att se bra ut igen. Det är lika bra att ha separata grytor, med andra ord.

Nåja. Nu ska jag inte sitta och slösa bort mer tid, utan fortsätta arbeta så att även denna arbetsdag kan nå sitt slut. 😉

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.