Äntligen fredag!

Då var vi där igen, fredag, slutet på ännu en arbetsvecka. Jag satt till tidigt på morgonen för att lösa problemen med hemsidan, men nu verkar jag ha hittat ett sätt att fortsätta blogga på som vanligt. Lösningen var att arbeta runt problemen och installera ännu en editor för att fixa problemen som uppstått. Jag är dock fortfarande överraskad att det absolut INTE går att fixa problemen på hemsidan. Sjukt.

Nu håller jag på att lära mig att använda en editor som heter ”Elementor”. För er som inte håller på med WordPress kan jag säga att det är som att lära sig prata Ryska, ungefär. Jag är van att göra på ett visst sätt, men nu måste jag göra tvärt om och tänka i helt andra banor. Men det spelar kanske inte så stor roll om jag bara får allt att fungera som det ska.

Jag ska dock inte sticka under stolen att det är oerhört kraftfullt att använda en editor som Elementor istället för Gutenberg och oändligt mycket mer kraftfullt än den klassiska editorn som jag annars måste använda. För att testa hur användbar Elementor är så tänkte jag besvara lite läsarfrågor här nedanför. Om det går som jag tänkt det så borde det se ganska fint ut. Låt oss prova.

Finns det ett liggunderlag du rekommenderar?

Nej. Jag använder inte liggunderlag när jag är ute i skogen. Det blir i princip alltid något själv-tillverkat. Dom gånger jag tagit med mig något för barnen så är det bara generiskt billiga liggunderlag som eventuellt klippts ned i ”rätt storlek”.

Om du skulle välja ett favoritmärke bland fällknivar, vilket märke skulle det vara?

Jag har egentligen ingen favorit, per se. Jag har dock Victorinox och Spyderco som två av mina absolut mest använda märken bland fällknivarna. Jag anser dock att Victorinox är mer ”multiverktyg” än fällkniv, så svaret får väl bli Spyderco. =)

När kommer testet på eldstål, jag väntar!

Jag ber än en gång om ursäkt för den långa väntetiden på detta test. Jag hoppas att nu när jag fått igång hemsidan igen så ska jag ha tid att göra detta i helgen. Jag lovar dock ingenting, som vanligt. =)

Fungerar din ”Digitala Loppis” ännu?

Så långt hade jag faktiskt inte tänkt. Jag hoppas verkligen det och om det är någon som får bekymmer så hoppas jag innerligt att dom hör av sig till mig omgående.

Var hamnar EDC recensioner nu?

Som några av er märkte så fick jag tillfälligt styra om trafiken på hemsidan mot Urban EDC, men sedan löste sig det rätt så fort och jag kunde styra tillbaka trafiken igen.

Urban EDC är tänkt att handla uteslutande om EDC i alla dess former, medan denna sida, urbanfjellstrom.se kommer att handla om allt möjligt. Jag kommer dock att spegla allt som har med EDC även på denna hemsida, så antingen väljer man att bara se EDC relaterat material på Urban EDC, eller så ser man allt på denna hemsida.

Hoppas att det inte blev förvirrande. Urban EDC är ett projekt under tillverkning, så allt kan hända där just nu.

När jag fått till något vettigt så kommer jag definitivt att meddela det även på denna hemsida.

Vad är det bästa naturliga ”fnösket” för vinter eldning?

För mig, personligen, är det näver från björk eller tjärved som gäller. Tjärved är populärt kallat ”fatwood” och erbjuder riktigt imponerande egenskaper för den som behöver göra upp eld på vintern.

Genom att skrapa näver så kan man skapa ett väldigt lättantändligt material, men om det blåser ute så är det väldigt lätt att det blåser bort innan du får upp en eld.

Tjärved går att hitta i hela Sverige och jag har gått in på ämnet tidigare.

Jag hoppas att detta inlägg ser ut som det var tänkt och fungerar även i framtiden. Mina förhoppningar är inte stora eftersom jag haft så stora problem tidigare, men någon gång ska väl jag också ha lite tur. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.