Ännu mer läsarfrågor – iPhone 7/7 Plus

Dagen efter Apple hade sin presentation av nya 7-serien av iPhone så började frågorna rulla in. Dom flesta var väldigt tydligt inskickade av personer som hatar iPhones rent generellt, men dessa ska ju också få sin sak framförd. Så, låt oss börja.

Ingen 3,5mm hörlursutgång. Hur löser du det om du vill ladda telefonen samtidigt?

Att använda Lightning istället för 3,5 mm uttag ser jag som en fördel. Om jag vill ladda telefonen samtidigt, exempelvis när jag har telefonen inkopplad i bilen, så finns det lösningar med 3,5 mm + lightning. Här blir fördelen att jag inte behöver ha dubbla kablar anslutna till telefonen. 

När det gäller att lyssna på ljudböcker och musik på kvällarna så klarar jag mig utan problem i massor av timmar utan att behöva ladda telefonen. Faktum är att efter drygt 2 timmar uppspelning av ljudböcker så visar min 6S Plus ännu 100% på batteriet. 

Att man ska behöva ladda telefonen samtidigt som man lyssnar på musik är ett i-lands-problem som troligen härrör från Android världen, där medieuppspelningen konsumerade vansinnigt med ström.

Att strömma musik från Play Music eller Apple Music via mobilnätet tar ungefär 5-7% ström i timmen. Något som för mig inte är något problem. Det borde inte vara det för speciellt många andra heller.

Dom blank-svarta iPhone 7:orna blir repiga lätt. Varför skulle man vilja ha en sån?

Vissa frågor är lite konstiga, men jag ska försöka svara på denna. Ta en av dom andra 4 tillgängliga färgerna istället. Problemet löst. Personligen valde jag matt-svart, då jag är löjligt fascinerad av denna färg på sportbilar och teknik i övrigt. Lite orange på sidorna och den hade varit perfekt. ?

Det faktumet att polerad aluminium blir lätt repigt borde inte komma som en överraskning, helst inte då Apple själva skriver det på hemsidan. ?

Vad gör man om 256 GB inte räcker till? Det går ju inte att expandera minnet på iPhones.

Man kan faktiskt expandera minnet på en iPhone med i princip obegränsad mängd. Detta kallas för molnlagring och används överallt idag. Men den dagen 256 GB inte räcker till så kanske man måste se över sina vanor. Kanske rensa bort lite skrot hade varit en bra start. 

Varför tror du att Apple vägrar att använda Micro-SD?

Hållbarheten och snabbheten i externa kort är betydligt sämre än den interna lagringen. Personligen har jag ”förbrukat” 5-6 Micro-SD kort redan, vilket aldrig är en trevlig överraskning.

Samma upplösning på skärmarna i nya iPhone. Kan inte Apple göra bättre?

Givetvis kan dom det. Men då alla är nöjda som det är så behövs inte några högre upplösningar. Att använda 1080p (Plus) gör att grafiken flyter på bra, samtidigt som det blir mer energi-effektivt. Du kommer ändå inte att se några pixlar.
Det var allt för denna gång. Om din fråga inte finns med här så kanske den dyker upp på nästa. Det kommer in för många frågor för att jag ska kunna lägga upp alla samtidigt så förvänta er en till läsarfrågor rörande iPhones. 

Ha en trevlig kväll. 

Notera att detta inlägg är 7 år gammalt. Tänk på att 7 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.