Android växer med stormsteg

Googles egen Andy Rubin rapporterade ikväll att varje dag aktiveras 500.000 Android operativsystem världen över.  Han rapporterar också att antalet aktiverade enheter ökar med 4.4% per vecka.

I december 2010 aktiverades 300.000 enheter om dagen, så det är en rejäl ökning på bara drygt 7 månader. Om några år så beräknas det finnas mer telefoner och tabbar med Android än det finns människor i världen, vilket är ganska imponerande.

Detta betyder att Android har passerat och lämnat iOS bakom sig i ett moln av damm. Apple hävdar att man aktiverar 230.000 enheter om dagen, men det är gamla siffror som troligen har fallit rätt så mycket sedan Mr.Jobs avslöjade dom otroliga innovationerna i iOS5.

Steve Jobs försvarade dom små siffrorna från Apple med att Android räknar in telefonuppgraderingar till deras aktiveringsnummer. Något som Google förnekar och samtidigt förklarar att det enbart är Android enheter med Googles tjänster förinstallerade som räknas in i aktiveringen, så troligen ligger siffrorna betydligt högre än 500.000 om dagen. Ouch, lite bakslag för Jobs där. =)

Enligt Eric Schmidt (CEO Google) så ökar Android med ungefär 866% från år till år, vilket är imponerande siffror.