HTC EVO 3D till Europa

HTC har verifierat att deras EVO 3D telefon nu ska börja säljas i Europa. Detta gör att vi får två olika ”3D” telefoner på den europeiska marknaden inom kort.

1.2 Ghz processor med två kärnor, två kameror för att kunna filma i 3D. qHD skärm med 540 x 960 upplösning. Dags att börja bli imponerad?

I ärlighetens namn, nä, det är det faktiskt inte. ”3D” effekten är väldigt begränsad och kan lätt missförstås för den teknologi som används i 3D TV apparater.

Jag lägger upp en liten ”review” från Engadget på detta ”underverk” från HTC. Jo, jag är faktiskt sarkastisk, då denna telefon har uppvisat väldigt sömniga siffror i olika benchmarks. Dessutom verkar skärmen vara smått kass, trots sin ”högre upplösning” än vad som anses vara standard på Android telefoner. [Texten fortsätter nedanför videon].

Enligt användaruppgifter så har telefonen ett antal nackdelar som man bör veta om innan man köper den. Jag har samlat ihop lite användar-tester och genom att filtrera bort enstaka händelser så blir listan som följer.

  • Dålig batteritid – Blev lite bättre med senaste uppdateringen.
  • Dåliga bilder, oavsett 2D eller 3D.
  • Skärmen grå och urvattnade färger.
  • Långsam trots dubbelkärnig struktur och Snapdragon
  • Instabil kamerafunktion
  • 3D för kamera och uppspelning, men ingenting i UI. (Låter konstigt)

Så om du tänkt köpa denna telefon för att få 3D så bör du tänka om. Enligt dom flesta personer som använt denna telefon under längre tid så används inte 3D annat än för att demonstrera funktionen. Trots att kameran är det innovativa så tar den riktigt dåliga stillbilder, något som många upprörts över.

Vi som bor i Europa bör uppmärksamma att HTC valde att lansera denna telefon i USA där Samsung Galaxy S II inte riktigt lanserats ännu. Detta gjorde att den fick fotfäste och HTC slutligen bestämde sig för att ta steget hit. En snabb analys av läget på vår marknad säger att den inte riktigt kommer att bli någon storsäljare i Sverige.

Enligt benchmarks som jag fått ta del av så uppvisar EVO 3D ett resultat på 1843 i Quadrant Standard, medan SGS II med samma klockhastighet får 3225. Varför EVO är så långsam? Det har jag ingen aning om, men antar att det beror på Sense gränssnittet som äter upp prestandan.

Som alltid med information som kommer från USA bör man ta det med en nypa salt. Då jag inte (av naturliga skäl) inte har haft möjlighet att testa telefonen själv så låter jag det vara osagt hur bra eller dålig den är. Men om den sammanställda informationen stämmer så finns det bättre alternativ att välja på. I alla fall för oss i Sverige och Europa.

Ha en bra dag.