brass colored keys

Adresslås – En gratis säkerhet!

I dagens digitala värld är det viktigare än någonsin att skydda vår personliga information. En av de mest grundläggande bitarna av denna information är vår fysiska postadress, vilket förstås är lite udda när man pratar om den digitala världen. Faktum är att våra fysiska adresser har varit en måltavla för många händelser dom senaste åren.

Om du använder en sökmotor för att läsa om händelser runt stulna och ändrade adresser så blir du nog förvånad. Tack vare Adressändring kan vi nu säkra vår postadress med en tjänst som kallas Adresslås, en funktion som man kan tycka borde ha funnits för länge sedan, men vi får vara tacksamma nu existerar i alla fall.

Adresslås är en tjänst som låser din postadress så att ingen annan än du kan adressändra, eftersända eller lagra din post. Detta är viktigt för att förhindra obehörig åtkomst till din post och skydda din identitet, men den är inte aktiverad som standard utan måste aktiveras av dig.

Adresslåset är personligt och knutet till ditt personnummer, vilket gör att du inte kan påverka din fru eller sambos adresslås. Alla behöver aktivera detta själva, vilket är en väldigt enkel sak. För att aktivera Adresslåset behöver du bara BankID och besöka Adressändring på Internet. Själva processen tar mindre än en minut.

Om du sedan behöver ändra något i din adress när Adresslås är på, behöver du BankID för att verifiera allt, vilket är smart. Du blir dessutom larmad via sms och e-post om någon förändring sker hos Skatteverket, vilket förstås är väldigt viktigt.

Genom att använda Adresslås, som är helt gratis och otroligt enkel att aktivera, kan du alltså känna dig tryggare både online och offline, i vetskapen om att även din postadress är skyddad.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.