Acer Aspire 5750 vs Samsung 300V5A

Tänkte att jag skulle lägga upp en jämförelse. En full review kommer när jag fått testa grafikprestanda och annat. Just nu sitter båda maskinerna och skyfflar data i många timmar till. En jämförelse är dock på plats.

Acer Aspire 5750
Processor: Intel Core i7-2630QM (2 Ghz x 4)
Turbo Boost: Ja, upp till 2.9 Ghz
Minne: 4Gb DDR3
HDD: 500 Gb 2.5″
Optiskt: DVD-Super Multi DL Drive
Batteri: 6 Cell Li-ion batteri.
USB: 3 st (varav 1 ver. 3.0)
Skärm: 15.6 tum, blank
Grafik: Intel HD 3000
Övrigt: HDMI, VGA-ut, Hörlurar/Mic

Samsung 300V5A
Processor: Intel Core i7-2670QM (2.2 Ghz x 4)
Turbo Boost: Ja, upp till 3.1 Ghz
Minne: 4 Gb DDR3
HDD: 500 Gb 2.5″
Optisk: DVD-Super Multi DL Drive
Batteri: 6 cell
USB: 3 st USB 2.0
Skärm: 15.6 tum, antireflex
Grafik: NVIDIA GeForce GT 520MX (och Intel HD)
Övrigt: HDMI, VGA-ut, Hörlurar/Mic

Sammanfattning
Allt som allt är dessa två datorer i princip identiska prestandamässigt. Acer har satsat lite hårdare på design, medan Samsung satsat lite mer på hårdvaran och främst tangentbordet. Personligen tycker jag att Acern har lite bättre skärm, medan Samsung 300V5A har större touchpad och bättre grafikaccelerator.

Samsung 300V5A är lite mer ”skramlig” och touchpad knapparna tenderar att skramla runt lite när man skriver fort. Inget som stör speciellt mycket, men det ger ändå en känsla av lägre kvalité. Tangentbordet är underbart och enkelt att skriva på. Touchplattan är stor och medför att det är enkelt att använda den i program som exempelvis Photoshop.

Acer Aspire 5750 är lite mer ”slimmad”, vilket ger ett modernt och snyggt utseende. Den räfflade ytan i plasten gör att händerna inte ”fastnar” när man sitter och håller dom mot datorn. Dock är touchpad plattan felplacerad och medför att händerna hamnar på vänster sida om plattan när man skriver på ett ”korrekt sätt” (detta fungerar säkert bättre för personer med mindre händer). Detta i sin tur medför att markören rör sig och man lätt kan råka klicka på något annat, eller en annan rad medan man skriver.

Som sagt. Jag återkommer med en review när jag testat datorn lite mera.

Ha en trevlig kväll.