brown and black i love you print tote bag

5-days of HomeKit (Uppdaterad)

Idag börjar min egenutnämnda ”5-days of HomeKit”. Varje dag denna vecka kommer jag att installera och testa nya saker, vilket gör att det inte bara blir en intensiv vecka, det blir en personlig julafton i fem dagar i sträck. (Yay!)

Som ni kanske förstår så kan jag inte tycka till om något denna vecka, på grund av bristande erfarenhet av prylarna. Jag kommer dock att presentera dom närmare och förklara vilken uppgift dom får i mitt nya uppkopplade hem. Några av sakerna som kommer att testas är:

 • Säkerhetskameror
 • Dörrlås
 • LED strips
 • LED lampor
 • Smarta strömbrytare
 • Sensorer
 • HomePod Mini(s)
 • Apple TV 4K (2021)
 • Väggmonterade smartskärmar
 • Automations-mjukvara
 • Automation för hela familjen

Jag vill samtidigt påpeka att inget är köpt på rea, vilket jag tackar Amazon och CDON för.

Jag blev, som jag skrivit om tidigare, blåst av bägge företagen. Om någon av dessa företag skulle känna sig manade så tar jag gärna emot en ekonomisk kompensation för pengarna jag förlorat.

Ha en bra dag så hörs vi på ett tag igen.

Uppdatering: Det verkar som att postbilen frusit på vägen… Det är ju bara -39 grader ute?! Inga paket hade dykt upp på terminalen, hittils. Så det kanske blir lite fördröjning på min ”5-days of HomeKit” tills imorgon. *suck*


Kommentarer

2 svar till ”5-days of HomeKit (Uppdaterad)”

 1. Profilbild för Andreas Svensson
  Andreas Svensson

  Du är ju kunnig inom allt tekniskt så jag predikar säkert för kören, men här kommer mina intryck av HomeKit…

  Jag började med billiga Kina-wifi-grejer, som ibland krävde egen app eller Home Assistant.

  Gick sedan över till Ikeas Trådfri inkl. ett hub.

  Blev sedermera trött på IKEAs kvalité, och när jag köpt några HomePod minis och Apple TV så förändrades allt, i och med Thread… https://www.threadgroup.org

  Nu är jag i farten att byta ut Ikeas lampor mot motsvarigheter som använder Thread, dvs Nanoleaf och Eve-grejer, och jag måste säga, vilken skillnad! De svarar rappt, drar mycket lite energi (man kan till och med köra klockbatteri i smarta knappar). Det känns mycket mer framtidssäkert med Homekit+Thread, inga hubbar som ska ha plats. Sen att det är ytterligare framtidssäkert med nya protokollet Matter (som Apple och Google skrivit på för, och kommer samköras med Thread) så är jag äntligen nöjd.

  Det jag saknar är en väggmonterad smartskärm, så jag är nyfiken på vad du hittar!

  1. Mina smart-skärm-lösningar består av två gamla iPad Air. Det enda jag köpte var ramen som ska hålla dessa iPads till väggen. Jag har dock inte ännu listat ut hur jag ska dra strömmen för att det ska se bra ut, samt vilken mjukvara som erbjuder tillräckligt futuristisk känsla för att få användas på desssa. =)

   Jag ska dela med mig av mina upplevelser. Jag är säker på att just Nanoleaf prylarna inte kommer att svika. Jag har satsat på Thread där det är möjligt, tyvärr så är ju inte allt tillgängligt med denna teknik. En sak med Nanoleaf var att priset var helt ok. =)