person holding compass in forest

”404 – sidan hittas inte”, men varför?

Det är många som hört av sig angående varför många inlägg från några år tillbaka har försvunnit från bloggen. Detta hände i och med att jag flyttade från mitt gamla webbhotell till Hostinger.se. Storleken på hemsidan övergick vad som gick att ladda ned på en gång från det gamla webbhotellet, vilket gjorde att jag var tvungen att radera en massa mediafiler, vilket i sin tur gjorde inlägg svåra att förstå i efterhand.

Saker och ting gick fel överallt och jag behöll tyvärr ingen backup med alla inlägg, utan rensade bort gamla och, vad jag trodde, inaktuella inlägg som ingen ändå läser. Många hade dock länkat till mina inlägg, vilket i sin tur gör att deras länkar bara ger ”404 – sidan hittas inte”-felet.

I och med överflytten så ändrade jag också filstrukturen för hemsidan, vilket gör att mediafiler och annat har nya sökvägar, vilket också kan vara orsaken till att länkar slutat fungera som dom ska. Använd sökverktyget på hemsidan och se om du hittar det du letar efter, då den kan leta efter innehållet överallt i filstrukturen.

Hoppas detta tips hjälper. Om inte så har nog inlägget du letar efter tyvärr blivit raderat i flytt-processen.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.