Vilket vackert väder…

Precis när man kände att vintern troligen skulle vara för evigt, vilket inte är en ovanlig känsla här uppe i dom lappländska fjällen, så vände det och vi fick otroligt bra väder. Solen skiner, det är +5 grader ute och nu känns det verkligen som att man vill ut i skogen och snickra, andas och bara vara. Men nu är det vecka och det är dags att arbeta… Vi får se hur det blir nästa helg då…

Det som slog mig var att jag skulle ha testat eldstål i helgen, det var i alla fall planen från förra veckan. Det slutade med att jag tillverkade en DIY termos och byggde en snögrotta med mina söner istället. Ibland får man faktiskt ta avsteg från planerna… Men jag har absolut inte glömt bort mina planer.

Om vädret tillåter den kommande helgen så ska jag äntligen ge mig ut och försöka hitta ett upplägg som fungerar. Jag vet inte direkt hur testet ska gå till, men för att försöka ge alla samma chans så ska jag exempelvis använda min Morakniv Kansbol, Eldris eller Garberg för att skapa gnistor, istället för medföljande skrap-stål.

I övrigt så har jag ju en vecka på mig att försöka hitta olika tester som går att få mätbara data ifrån.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.