Vilket mobilt operativsystem gäller?

Idag har jag spenderat min tid framför datorn, ständigt surfande och ständigt inhämtande av information. Det finns trots allt bara tre olika operatörer på marknaden idag. iOS (Apple), Android (Google) och Windows Phone (Microsoft). Valet borde inte vara så svårt, eller?

iOS har sina fördelar och nackdelar, precis som dom två andra operativsystemen. Tanken var att jag skulle skippa surfplatta/mobiltelefon och integrera båda dessa i min nya mobiltelefon. Något som visade sig vara svårare än jag tidigare trott. Apple/Microsoft erbjuder inga lösningar överhuvudtaget som skulle kunna passa mina behov.

Den enda logiska lösningen är att åter igen gå tillbaka till Android. Precis efter min nyliga utförsäljning av Android prylar. Efter mycket letande och sökande på nätet så fastnade jag åter igen på en produkt från Samsung… Galaxy Note. Denna massiva mobiltelefon eller lilla surfplatta är det närmaste jag kan hitta den lösning som jag är ute efter.

Den massiva 5.3 tums skärmen gör att man funderar vad det egentligen handlar om. Är detta en liten surfplatta, eller är det bara en stor mobiltelefon?

Hur som helst erbjuder Samsung Galaxy Note en 1.4 Ghz dual core processor och ett stort batteri. Detta borde göra att den har kortare batteritid än en surfplatta, men längre än en mobiltelefon.

Då jag är en Samsung-oman, eftersom dom faktiskt erbjuder dom mest intressanta och kraftfulla produkterna idag, så tog det väldigt lite tid efter jag sållat bort konkurransen och faktiskt beställt telefonen/surfplattan.

Det intressanta var att jag hittade en butik på nätet som heter ”Green Phone”. En shop med en unik inriktning. Dom skänker pengar till välgörenhet när du handlar hos dom, samtidigt som dom erbjuder dig helt fantastiska priser på mobiltelefoner. Hur dom lyckas med denna smått imponerande handling vet jag inte, men varför inte passa på att göra gott när man handlar dyra varor för sitt eget nöje? Lite positiv mojo, så att säga.

Hur effektiva och snabba dom är återstår att se. Men jag är villig att ge dessa personer en chans, precis som dom ger behövande en chans till ett bättre liv. Tänk om fler företag skulle agera likadant…

Jag kommer givetvis att återkomma med en review så snart jag kan, men just nu kan vi bara vänta och hoppas att det går snabbt och smidigt.

Ha en trevlig kväll.