Victorinox Ranger Grip och Venture – Bristen!

Den nya generationen bushcraft knivar från Victorinox, kallade ”Venture” är otroligt svåra att få tag på just nu. Lanseringen av kniven skedde för drygt en månad sedan och sedan dess har den varit slutsåld överallt i världen. I alla fall den modell som alla är intresserad av, nämligen ”PRO” versionen.

Den har mötts med lite blandade recensioner på Internet, men det finns förvånansvärt få som verkar ha testat kniven än så länge. Detta får mig att tro att bristen på ”PRO” versionen av Venture är betydligt större än man kan tro.

Flera recensioner behandlar dock ämnen som att slidan inte håller kniven ordentligt, blad som gått av när man försökt klyva saker och även skaller och missljud i stil med Fällkniven A1, S1 och F1 serien. Kanske är det just därför som brist har uppstått. Kanske Victorinox bromsat upp lite medan dom vanligaste problem åtgärdas med kniven. Jag bara gissar. =)

Även Ranger Grip serien har visat sig vara svår att få tag på, vilket fick en naturlig förklaring när jag nyligen fick reda på att Victorinox nämligen bestämt sig för att lägga ned tillverkningen på Ranger Grip modellerna. Nu är det egentligen bara lager som töms. När det är slut så är det slut, så det gäller att passa på om man är intresserad av en av Victorinox bästa skogsknivar genom tiderna.

Mitt test och recension av Venture Pro med extra kittet kommer således att dröja ett tag. Jag måste först få tag på en. 😊

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.