Victorinox modifikationer

En av dom roligaste EDC verktygen som existerar är Victorinox Swiss Army Knife, eller SAK som man säger. Problemet med dessa är att ibland så hittar man en variant som nästan passar perfekt, dom saknar bara en eller två verktyg för att bli en värdig EDC. Alla har olika behov och intressen, så det jag gör passar ju inte alla.

Min absoluta favorit bland SAK varianterna är Cyber Tool L (42). Denna är utrustad med i princip allt man kan tänka sig behöva och är den mest kompletta SAK som finns, IMHO. Den har penna, såg, sax, tång, nål, microskruvmejslar, bithållare och bits… Listan kan göras väldigt lång. Det som är problematiskt med Cyber Tool L är tjockleken och tyngden.

Detta är ingen SAK som man har i fickan, man behöver en hållare i bältet för att kunna bära med sig den. Det är inget problem till vardags eller i jobbet eftersom jag alltid har bälte och inte behöver bry mig om den pekar ut på sidan av kroppen. Om jag däremot ska vara finklädd, lättklädd eller fara på ett bröllop, då är den inte så lämplig längre.

Alla som använder Victorinox verktyg som EDC vet att man inte kan lämna hemmet utan, det skulle kännas onaturligt och tråkigt. Därför gäller det att hitta en smidigare och mindre version för dessa ändamål.

I mitt fall så föll valet på Victorinox Huntsman. Detta är en väldigt kompetent, men smidig SAK. Den har sax, såg, syl och korkskruv, vilket alla är verktyg som jag behöver. Tyvärr så saknar den några av mina mest önskade funktioner som penna, nål och micro-skruvmejsel.

Som tur är har Slims.se äntligen inne skållor/handtagssidor till Victorinox SAK och för en billig peng kan man inte bara få sidorna med möjlighet att docka en penna och övriga saker. Man får nämligen med alla prylar i paketet. Dessutom så kan man passa på att ändra färg eller mönster på sin SAK, så att den bättre passar ens personlighet.

Jag passade även på att köpa nya sidor till min Work Champ också, i kamouflage, så att den ska kännas lite mer Survival än tidigare. ?

Jag ska lägga upp bilder på mina moddade Victorinox SAK när dom är färdiga, så får ni se hur det blev. Om jag är vid mina sinnes fulla bruk så kommer jag även att ta ”före” bilder, så att det framgår hur dom såg ut innan. Dom som känner mig vet att jag troligen kommer att glömma detta, så bli inte allt för ledsna om det händer. ?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.