Victorinox Fire Ant

Se videon först och läs sedan här nedan!
Pfff, såg du verkligen videon? Om inte så kommer du inte att hänga med i vad jag pratar om här nedanför.

Otur, som vanligt
När det gäller mina prylar så är det inte ovanligt att något går fel. Denna gång var det … tja, ni såg ju i filmen, eller hur? Väldigt trist, men samtidigt så var det bara på ena Fire Ant som problemet uppstod. Troligen rör det sig om kvalitetsproblem från fabriken, men inget som jag hänger läpp över. Det går att fixa och den fungerade ju faktiskt ändå.

Kort brinntid
Jag vet inte varför, men jag förväntade mig faktiskt längre brinntid än vid mitt test. Det räcker i och för sig att göra upp eld under normala förhållanden, men om vi talar om blött och eländigt, eller kanske snö, så blir det nog lite annorlunda. Jag brukar sällan röra mig i skogen utan ordentlig utrustning, så det är rätt så ok ändå. Det jag tänker på med Fire Ant är dock att den är en nödlösning om saker går illa, då vill man kanske ha lite bättre tid på sig att få fyr på något.

Ett råd
Dom flesta känner nog till hur man gör upp en eld på så effektivt sätt som möjligt. Jag vill ändå påpeka att förberedelser, med olika tjocklekar av bränsle (ved, pinnar, kvistar) är viktigt. Allra helst är det viktigt när man har en så pass kort aktionstid som 1 minut. Här gäller det att man är beredd direkt gnistan tänder fnösket, så att man matar elden i rätt takt.

Om du köper en Fire Ant, passa på att testa hur den fungerar själv, så att du är beredd om olyckan är framme.

Dyrt pris, mycket praktisk
Att betala 300 kr för dessa eldstål kanske kan verka vara sjukt mycket pengar, för dom inte inte behöver eldstål. För oss som däremot insett att det rör sig om ett väldigt praktiskt komplement till en i övrigt rätt så komplett uppsättning funktioner, vi tycker nog priset är rätt så ok ändå. Överkomligt till och med. ?

Om du är intresserad av denna coola lilla pryl till din Victorinox så går dom att hitta på Slims.se, precis som med dom flesta andra coola Victorinox prylarna på marknaden. Som vanligt så säljs dom slut väldigt snabbt efter att dom kommit i lager, så söla inte. Om det är slut så kan du dock vara säker på att det kommer fler inom kort, så det är bara att sätta upp dig på väntelistan.

Bara för att ni tänkt fråga
Den gula Victorinox som var med i filmen här ovanför var givetvis min primära EDC, min gamla trotjänare, min Cybertool L. Jag har fräschat upp den med gula handtagssidor, då originalen var väldigt nötta. Jag väntar strax in ännu mer roligheter till den och till mina andra verktyg. Allt finns på Slims.se, om du är sugen på att fräscha upp ditt Victorinox verktyg eller kanske investera i ett nytt? Slims.se har det mesta.

Jag är inte sponsrad!
Ha ha ha. Jag insåg just, när jag läste tillbaka det jag skrivit här ovanför, att jag låter som en reklamslogan för Slims.se. Dock ska ni veta att jag inte på något sätt är sponsrad eller hyser djupa romantiska känslor gentemot företaget. Faktum är att det är ”the place” om ni ska hitta roliga och spännande saker för Victorinox eller EDC. Punkt slut.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.