Victorinox Fire Ant – En uppgradering!

Nu för tiden så behöver jag nästan aldrig leta längre än Slims.se för att hitta nya och roliga saker. För att komplettera min redan fantastiska Victorinox Cybertool L så har jag nu beställt Fire Ant. Denna minimala uppfinning är lika snillrik som användbar för oss som ständigt vandrar runt med en SAK (Swiss Army Knife) på bältet eller i fickan. I princip det enda våra verktyg INTE har kunnat göra, var att göra upp eld. Fire Ant är tänkt att motverka detta genom att introducera ett väldigt litet, men effektivt, eldstål.

Fire Ant är egentligen inte helt ny på marknaden, utan är en kickstarter från ett företag som heter Tortoise Gear. Dom kunde dock inte tillverka Fire Ant i den utsträckning som efterfrågades och väntetiderna var ganska massiva. Genom Victorinox så släpps nu Fire Ant i större skala och nu är det även möjligt för oss vanliga dödliga att få tag på den.

Som den tränade SAK-krigaren ser så är detta en ersättare för den lilla skruvmejseln som följer med, inskruvad i korkskruven på många Victorinox modeller. Själva huvudet på eldstålet är självlysande och dom levereras i tre olika färger, som alla presenteras här ovanför.

Men inget eld-startar-system är komplett utan något som brinner jäkligt bra. Samma gäller här. Med på köpet när man investerat i Fire Ant medföljer fnöske som är tillverkat i en sorts fibrer täckta i vax, format som nedre delen av korkskruven. Tillsammans så är alltså hela systemet enbart på korkskruven, du slipper ha något hängande på sidan om i ett snöre eller liknande.

Som ni ser på bilden här ovanför så kommer Fire Ant i ett tre-pack med sex fnösken som medföljer. Den finns även i en variant med sex eldstål och tolv fnösken, men jag testar det mindre paketet först. Varje fnöske brinner i ungefär 2 minuter, vilket är tillräckligt för att man ska få igång en riktig brasa.

Jag kommer att presentera ett test och en film med Fire Ant lite senare, så att alla får se vad det är och hur bra det fungerar. Just nu finns Fire Ant att köpa på Slims.se, men jag låter det vara osagt hur länge dom finns i lager. Om du är som jag och har väntat på att få köpa denna produkt så kanske du bör snabba dig lite innan det är försent.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.