Ubuntu nummer 2…

Nu har jag installerat Ubuntu på min netbook också. Bara för att det är så enkelt och snabbt att använda. Denna gång har jag gjort en så kallad ”dual-boot” installation, vilket gör att jag har både Windows XP och Ubuntu installerat på samma dator.

Den enkla anledningen är att det faktiskt finns några program som kanske inte finns tillgängliga till Linux. Exempelvis uppdateraren för min Harmony fjärrkontroll och analyseringsverktygen för radonmätare och liknande.

Min eMachines netbook var dock lite krångligare att installera Ubuntu på. Varför vet jag inte, eftersom installationen krashade första gången, andra gången hittade den inte filerna den behövde och sista gången fungerade allt perfekt. Trots att jag använde samma USB sticka med samma installationsfiler varje gång. Nåja, nu fungerar den som den ska i alla fall.