Trend ändring på bloggen!

Som ni säkert känner till så gillar jag att pilla runt med statistik och siffror. Genom att göra detta löpande så kan jag märka förändringar relativt fort. En sak jag märkt på senare tid är att det blir färre och färre personer som kommer in via sökmotor till bloggen. I vanliga fall är unika besökare oftast hänvisade via Google, vilket är logiskt.

Man funderar på att köpa något, skriver in i Google och vips så står det att jag testat eller pratat om denna produkt tidigare. Så enkelt är det.

Att det kommer in färre personer via Google har dock inte betytt att jag får färre och färre unika besökare. Tvärt om så har mina unika besökare gått upp med nästan 200% det senaste halvåret, vilket är riktigt bra. Många har dock gått från att leta sig fram, till att direkt gå till min hemsida, vilket är jätteroligt.

Varför har då trenden ändrats? Orsaken till detta tror jag beror på att jag börjat blogga varje dag. Mina trogna läsare går helt enkelt rutinmässigt in på sidan för att läsa det senaste jag skrivit. Jag har faktiskt skrivit varje dag dom senaste 179 dagarna, vilket gjort att många återkommer för att följa bloggen på ett annat sätt.

När jag skriver ”färre och färre” som kommer in via Google så är det fortfarande väldigt många som kommer in via sökmotorn, men det märks en tydlig förändring. Det är inte som att Google försakat mig och gjort att jag inte syns längre. Hoppas jag…

Med det sagt så är det många som håller på med just Bushcrafting och knivar som fått problem med Google. Knivar klassas som vapen och Google vill inte ha med detta att göra. Exempelvis Widforss fick problem med detta, vilket gjorde att dom var tvingade att ta bort knivar från hemsidan. Vad säger att inte min lilla hemsida råkar ut för samma öde?

Nåja. Du är i alla fall här och läser min blogg, så jag är glad över det. Jag hoppas att du fortsätter att läsa och ställa frågor, så att den har en anledning att existera.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.