Toyota i ekonomisk kris…

Något som säkert är sant för nästan alla biltillverkare i världen är att det inte går bra just nu. Brist på material och andra problem gör att produktionen avstannar och inkomsterna sinar. Att Toyota meddelade att dom har kris är dock något som ingen hade förväntat sig. Vi pratar om världens största biltillverkare.

Många pratar om att Toyota tänkt kasta in handduken och ge upp, men jag tror inte att det är så illa som många tror. Vi pratar trots allt om ett företag som funnits i många, många år. Man har dock meddelat från Toyotas sida att man drar ned på produktionen med flera miljoner bilar, för att avvärja den största krisen. Något som fick Toyotas aktie att falla med hela 4% direkt efter informationen nådde media.

Vad mer kan man säga att jag är glad att jag hann få tag på min Toyota Corolla Hybrid innan detta meddelades, eftersom det redan nu är svårt att få tag på en bil. Om Toyota drar ned produktionen på många miljoner bilar så är chansen troligen liten att man ska hitta exakt den bil man vill ha.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.