Tops Knifes

Jag har på senaste tiden fått in många läsarfrågor som rör varför jag inte testat Tops Knifes knivar. Det finns en sån enkelt förklaring att jag inte behövt någon mer mening än denna för att förklara varför, men ni känner ju mig. Låt mig dra ut på detta så mycket det bara går…

Skämt åsido så beror det framförallt på att Tops Knifes fulla namn är ”Tactical Operations USA” och deras främsta designer är för strid i Afghanistan och liknande. Jag har väldigt lite med detta att göra rent generellt. Den andra orsaken är att dom föredrar kolstål som 1075, vilket jag absolut inte gör. Det kanske har sina fördelar, men nackdelarna överväger för mig, personligen.

Den tredje och kanske viktigaste faktorn är att jag inte gillar Tops Knifes överhuvudtaget. Jag tycker att deras knivar är för dyra för vad man får. Det är ändå billigt stål i deras knivar, kantat med simpla handtag och plast/nylon slidor. Det finns mängder av tillverkare som tar samma genvägar som Tops, men för betydligt billigare pengar.

Kniven här ovanför kostar exempelvis 3100 kr… 1095 stål doppat i ”Traction Coating”… Fäste är det minsta man vill ha på ett knivblad som ska användas till något överhuvudtaget. Jag skulle inte vilja visa mig ute i skogen med en kniv som denna, men det kanske bara är jag? Kydex slidan som medföljer för detta pris är ett skämt.

Jag förstår att detta irriterar dom som tycker att Tops är coola och gör ”Zombie-killer” knivar, men detta är inte riktigt min genre av knivar, tyvärr. Jag kommer troligen aldrig att testa en kniv från dessa, så länge dom inte lägger om segel och börjar tillverka genomtänkta och praktiska knivar. Framförallt så kan jag få betydligt bättre för dom 2500-3500 kr som dom bättre modellerna oftast kostar.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.