TNTOR – Världens mest EDC anpassade powerbank?

När det gäller EDC så finns det en sak som jag använder sällan, men inte vill vara utan. Jag pratar förstås om en Powerbank, eller batteripack. Detta är för mig en ”nödpryl” som kommer till användning när saker och ting har gått fel på något sätt. Om jag glömt bort att ladda telefonen, om jag hamnar någonstans där jag inte har möjlighet att ladda på annat sätt.

Det är en pryl som inte fått någon speciell fokus från mig heller, just för att det är en sak som jag inte använder, före jag behöver den. Men när jag behöver den så vill jag gärna att den ska vara med.

Min strategi var att köpa en 10.000 mAh powerbank från Anker, vilket fick bli min EDC-powerbank. En manöver som inte var den smartaste, så här i efterhand. Några år med att släpa omkring på denna ”onödiga pryl” gjorde att jag hela tiden bar typ 450 gram mer i väskan än jag behövde.

In kommer TNTOR med sin supertunna och lätta 3500 mAh powerbank. 10×7 cm stor, med en tjocklek på runt 5 mm. Vikt på under 100 gram, vilket inkluderar laddsladden (USB eller Lightning modeller finns).

Priset? På Amazon kan man hitta denna för runt 200 kr, vilket inte är ett superlågt pris, men ett pris man kan tänka sig för att få en bättre EDC lösning, helt klart.

I mina tester så kan detta batteripack ladda min iPhone 15 Pro Max från 39% till 89% på en och en halv timme, vilket inte är någon direkt snabbladdning, men det var ju heller aldrig min avsikt att ha.

Efter denna tid så var också strömmen slut i batteripacket och telefonen slutade att ladda, så detta är vad man kan förvänta sig att få. 50% mer batteri i en iPhone 15 Pro Max, vilket rent teoretiskt ger mig ström för lite mer än en och en halv dag, på en och en halv timme.

Helt ok.

Detta lilla batteripack ska hjälpa mig när saker och ting går fel, inte fungera som en daglig laddare för mina teknikprylar. Laddtider och annat ”jox” spelar alltså ingen som helst roll, så länge den gör att min telefon inte dör innan jag kommer till en riktig laddare så gör den det den ska. 😄

Som bilden ovan antyder så finns det mycket säkerhet på plats i denna powerbank. Dock är det en Kinesisk tillverkare och kvalitetsmässigt så finns det säkert rötägg även med dessa. Jag har dock inte hört någon som haft problem med TNTOR, så jag lägger även kategorin ”säkerhet” i ”det duger” listan.

Om det låter som att jag inte är taggad att testa powerbanks så är det för att jag verkligen inte är det heller. Det är en ”måste ha” sak för den moderna människan, men så länge den inte är i vägen för min vardag och tar upp så minimalt med plats och vikt i min väska, då är den ok för mig.

Slutligen
TNTORs lilla powerbank är inget mirakel, rent tekniskt. Det är ett tunt och enkelt batteripack som fungerar bra i nödfall. Den inbyggda laddkabeln gör att man enkelt kan ladda sina USB-C eller Lightning prylar (beroende på modell) utan att behöva oroa sig om man tog med sig en kabel. För mig så blir det lite knasigt då min telefon nu är USB C, medan min iPad och AirPods är Lightning, men det finns förstås adaptrar för allt, så det borde inte bli något större problem i slutänden.

Är den värd pengarna? Jag tycker nog det ändå. För mig så löser den ett stort problem med vikt och utrymme i min väska, samtidigt som den fungerar utsökt som en nödlösning med sina 3500 mAh. För mig så medför det ungefär 1-2 dagar extra på mobiltelefonen om jag hamnar vilse i skogen, eller något annat intressant. Den är varken snabb på att ladda saker den kopplas till, eller snabb på att själv laddas upp igen när den är tom. Men jag känner att den inte behöver vara det heller för att fylla mina behov.

Om du har några frågor som jag inte besvarade i detta produkt-test, så får du gärna ställa dom i mail eller kommentera här nedan, så ska jag svara så fort jag kan.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.