Familjebilen…

image

Så blev det dags att köpa en familjebil så att vi får in barnvagnen och alla andra saker som vi behöver ha med oss inom en snar framtid. Båda är uppspelta och spända över vår kommande bäbis. Inte minst jag, som letat land och rike runt efter en värdig vagn åt familjen.

Som för många i vårt avlånga land så slutade det med en Ford Mondeo. Det verkar faktiskt som att det är Sveriges vanligaste familjebil just nu. Jag kan faktiskt förstå varför också. Tyst, säker, bra bränsleekonomi och mycket utrustning.

Till skillnad från dom flesta andra Mondeos som rullar runt på gatorna så valde jag en Ghia, Fords fullutrustade bil. Men om man jämför med exempelvis Audi, BMW och Mercedes så betyder fullutrustad en helt annan sak för Ford.

Istället för att lasta in GPS navigation, Playstation och övriga grunkor i bilen så satsar Ford istället på att erbjuda en fullutrustad bil i andra avseenden.

Komfortpaket, ABS, ESP, Airbags överallt, krockgardiner och andra ”nyttiga” saker har istället blivit lyx.

Nu hoppas man att denna ”vapendragare” är värdig att ta över stafettpinnen från min pålitliga och extremt snåla Toyota Carina E Touring, vilken är till salu inom kort på Blocket. Jag måste bara rensa ut lite arbetsrelaterade saker från den.

Om du är en av dom som sneglat på min Toyota tidigare så får du inte missa chansen att bjuda på den när den kommer ut för en löjligt låg summa pengar.

Postat via min Nexus S