Surface Pro 4 – Felaktig bakgrund blev ny dator!?

Nu har jag haft min Surface Pro 4 ett tag, utan några som helst problem. Faktum är att den är betydligt snabbare än den var ”out of the box”, vilket är lite intressant. Men som titeln antyder så är den på väg tillbaka på grund av bakgrundsbilden…!?

Det är faktiskt sant. I och med att min Surface Pro 4 har en konstig ljusgrön/mörkgrön bakgrund som inte gillas av någon dator jag testat den på (inkluderat min Lenovo Miix och ASUS ROG) så vill PEABs tekniker ta tillbaka den och sända mig en ny. Det är nämligen så att vi inte tillåts ändra bakgrundsbilder på våra datorer… en företagspolicy som inte ens teknikerna kan göra något åt. Dom tror att det är ett hårdvarufel som gör att min dators bakgrund ser konstig ut… Men konstigheterna slutar inte där…

Första gången jag upptäckte problemet, som gör att bakgrunden ser ut att röra på sig diagonalt och som att den är i 8-bitars upplösning, bad vår support att få ta kontroll över datorn. Efter att min support-person anslutit mot datorn så sa denne ”jag ser problemet, det ser likadant ut på min skärm nu”… Efter en lång förklaring om att det måste vara något med bakgrundsbilden och inte med själva datorn så blev jag vidarebefordrad till en tekniker, som är steget upp i kompetens.

Sagt och gjort så kopplade teknikern in sig på min dator och såg genast samma problem. ”Det är ett hårdvarufel i din skärm!” fick jag till svar. ”Men, du ser ju problemet på din skärm också, så det måste ju vara mjukvaru-relaterat och inte hårdvara, eller hur?” försökte jag, men det var ingen idé. ”Vi har aldrig haft något problem med hårdvaran på Surface Pro 4:orna, men jag antar att någon gång ska vara den första” var dom slutliga orden.

Hur många gånger jag än försökte förklara att teknikern omöjligtvis kan se ett hårdvarufel på min skärm, på sin skärm, så ville denne inte lyssna överhuvudtaget. Jag har i och för sig inget emot att få ytterligare en ny dator. Men det tar tid att få till allt som jag vill ha det, vilket är aningen frustrerande.

Nu ska jag sätta igång att spara undan alla dokument och bilder, så att dom följer med när min nya dator kommer.

Ha en trevlig kväll.