Spyderco Para 3 – Inte till salu längre!

Jag skrev i december 2021 att om ingen var intresserad av min Para 3 i CPM-S45VN så skulle jag ta bort den från min Digitala Loppis vid årsskiftet. Nu har det hänt. Den är inte längre till salu.

Jag har bestämt mig för att behålla den, samtidigt som jag ska tvinga mig själv att gilla den mer än någonsin genom att uteslutande använda den under en eller två veckor. Faktumet att Para 3 är en underbar EDC kniv med riktigt bra ergonomi gör att den är värd lite extra besvär att använda.

Om man inte läst mina tidigare erfarenheter med Para 3 i olika former så tänker man nog ”vad pratar han om nu?”, men det finns en akilleshäl i min kärlek till denna kniv, vilket är låsningen av bladet…

Jag har ständigt haft problem med deras ”compression lock”, men nu har jag bestämt mig att lära mig att hantera detta smått krångliga lås. Jag säger krångliga, men det är förstås för att jag är vänsterhänt, primärt. Compression lock är inte direkt anpassade för oss ”lefties”.

Det finns en version med spegelvänt lås, så att det ska bli enklare, men då kniven ändå inte blir ambidexteriös så spelar det egentligen ingen roll för mig. Jag får helt enkelt ”programmera” mig själv för att lösa problemet. Jag känner andra som löst detta och tycker att Compression Lock fungerar bra, trots att dom är vänsterhänta. Varför skulle jag vara sämre än dessa? ?

Potentiellt ska jag investera lite i ”lull” på Para 3:an, om jag bara kommer överens med låset en vacker dag. Det finns så mycket efter-marknads-uppgraderingar till Spyderco knivarna, för den som vill visa sitt intresse och besatthet genom att skyffla ned mer pengar på sin kniv. ?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.