Spyderco Manix 2 XL Lynch NW

Nu har jag haft lite tid på mig att testa det nya clipset från Lynch NorthWest på min Manix 2 XL. Jag kan helt ärligt säga att det blev en helt annan kniv att använda.

En av dom sakerna jag irriterat mig på mest när det gäller just Manix 2 XL (och vanliga Manix 2) är att clipset är för stort och klumpigt för att kniven ska ligga bra i handen. Min lösning var att helt enkelt montera bort det och använda kniven helt utan, men då riskerar man också att tappa bort den, om oturen är framme.

Jag har även provat bära min Manix 2 XL i en liten bältesväska, vilket i och för sig fungerar bra om man är ute i skogen, men det blir knappast en vettig EDC lösning på något sätt. Det bästa alternativet är således att använda ett custom-clips till den, vilket ger det bästa av alla världarna. Kniven blir enkel att bära, tar liten plats och sitter säkert i fickan.

Jag har tidigare skrivit om Lynch NorthWest clipsen som jag köpte till min Manix 2 XL och Para 3. Bägge förändrar känslan i knivarna avsevärt, men på Manix 2 XL är det störst skillnad. Vi pratar om en i övrigt superb kniv som ligger som gjuten i handen, förutom original clipset, som skär in i handen och mest känns i vägen.

Så. Efter att jag testat detta custom deep-carry-clip i flera veckor så kan jag med säkerhet säga att det är väl värt investeringen. Kvalitén är föredömligt bra, passformen är utsökt. Den bidrar inte till någon viktökning eller på annat sätt negativ upplevelse. Vad mer kan man kräva?

Jag rekommenderar faktiskt alla som gillar Spyderco att köpa några clips, eftersom man kan ”återanvända” dom till andra knivar i framtiden och inte nödvändigtvis behöver sälja knivar med clipset monterat. Dom är långt ifrån billiga, men samtidigt så anser jag att det är värt pengarna.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.

Notera att detta inlägg är 1 år gammalt. Tänk på att 1 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.