Spyderco Manix 2 – Maxamet

Som en mental kompensation för att min Steel Will Cut Jack Mini var skräp så har jag nu beställt en Spyderco Manix 2 i Maxamet, en av världens tuffaste knivstål. Detta är dock något som jag kan komma att ångra ännu mer… Låt mig förklara.

Förutom att Maxamet är bland världens tuffaste och mest slitstarka knivstål så är den otroligt tuff att slipa och underhålla, i förhållande till övriga superstål. Många har försökt sig på Maxamet och det har oftast slutat i tårar av frustration.

Om man sedan betänker att dom flesta av dessa är professionella knivslipare med många års erfarenhet och att jag själv är en glad amatör med mer teoretisk än praktisk erfarenhet av superstål och dess innehåll. Det som gör att Maxamet blir så tufft att slipa beror på dess höga innehåll av Wolfram (Tungsten).

Kort och gott så blir det spännande att testa detta väldigt nya och ovanliga superstål, men det kan visa sig vara väldigt svårt att hålla den vass.

Jag återkommer med en recension då det är läge för detta. =)

Notera att detta inlägg är 4 år gammalt. Tänk på att 4 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.