Sneaky Sasquatch – Bästa spelet på Arcade?

Om du just nu tänkte ”vad är Arcade?” så ska jag förklara det närmare innan vi fortsätter. Arcade, eller Apple Arcade som är dess fulla namn, är en prenumerationstjänst på Apple. Här kan man spela mängder av olika spel, utan reklam och utan några ”köpkrav” som annars är rätt så standard på precis alla andra mobila spel.

Arcade är en fristad för oss som inte är intresserade att betala en massa avgifter för att njuta av ett spel, utan kan tänka oss betala 59 kr i månaden för att spela obegränsat med spel, utan reklam och utan avbrott. Dessutom törs man utan vidare låta barnen spela dessa spel, eftersom det inte finns en massa dolda fallgropar och reklam som man kan ”råka” klicka på.

Det finns många som tänker att det är motsägelsefullt att betala för att slippa betala, men med tanke på att hela familjen kan dela på ett Arcade-abonnemang, samt att ett enda ”freemium”-spel kan kosta många gånger det varje månad. Med Arcade får man tillgång till över 200 premium titlar från världens bästa speldesigners.

Nu kan vi gå in på Sneaky Sasquatch.

Sneaky Sasquatch är ett spel som finns på Apple Arcade och snabbt har visat sig vara en av dom bäst designade äventyrsspelen någonsin på plattformen. Du börjar ditt liv som en enkel storfot/sasquatch och arbetar dig fram till att bli precis vad du vill. Polis, Pizzabud, Raceförare, Fiskare eller massor av andra aktiviteter finns att utforska. Du kan i och med senaste uppdateringen även bli Borgmästare över staden och forma den precis som du vill.

Det som gör Sneaky Sasquatch unikt är dess expansiva uppdateringar. Varje gång det dyker upp en uppdatering så blir det mängder av nya aktiviteter och ”quests” att utföra. När jag började spela detta spel, samma dag som det släpptes för över 3 år sedan, så kunde man bara göra några få saker. Nu är spelet så stort att det är svårt att hinna ikapp. Det som börjar med att man gömmer sig i buskarna och stjäl mat från campingplatser utvecklas till att köra sportbilar, äga affärer och sköta ett mindre imperium med aktiviteter.

Grafiken i Sneaky Sasquatch är väldigt rolig. 2D scroller med 3D element, humoristisk men simplistisk grafik med mjuka och fina animeringar. Man måste dessutom äta, sova och mata sina husdjur, så det blir snabbt mycket att komma ihåg. Det går dock inte att ”dö” i spelet, så man behöver inte vara orolig att helt plötsligt behöva börja från början igen.

Spelet blir dessutom roligare och roligare hela tiden, ju mer du lär dig. Om du exempelvis lyckas ta ett körkort så kan du resa snabbare mellan olika ställen, köpa egna bilar, modifiera och trimma dessa enligt önskemål och mycket annat. Om du lär dig surfa eller någon annan sport så kan du tjäna pengar på att utmana andra i tävlingar. Vill du plocka svamp, råna butiker eller bli polis? I princip allt är möjligt.

Enbart detta spel gör Apple Arcade värt att ha, men det finns mängder av andra spel att välja på. Sneaky Sasquatch finns exklusivt till Apples plattformar och fungerar lika bra på Apple TV som iPad, Mac och iPhone. Anledningen att jag nämner detta beror på att jag har sett att det finns APK-paket (installationsfiler) till Android. Dessa påstår att dom är Sneaky Sasquatch, men det är förstås inte fallet och troligen är det inte är bra att installera dessa på din telefon.

Så. Om du har Apple Arcade, eller har Apple enheter men aldrig provat Arcade, så bör du titta in och testa Sneaky Sasquatch. Timmar av underhållning och skratt utlovas. Om du aldrig haft Arcade tidigare så får du dessutom prova på att spela allt som finns en hel månad utan kostnad. Win-win med andra ord. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.