”Skapa grafik med AI?”

En läsare, Linn, har hört av sig angående hur man kan skapa grafik med hjälp av AI, för exempelvis användning på hemsidan eller liknande. Problemet som Linn haft var att hon inte kunde hitta några ”äkta” verktyg för detta, då dom flesta tillåter tillverkning av själva bilden, men sedan vill antingen ha betalt eller är fruktansvärt begränsade på ett eller annat sätt.

Det finns en super-enkel lösning på problemet, nämligen att använda Microsofts CoPilot för att skapa sina bilder. Denna AI använder i sin tur Microsofts Designer AI som baseras på DALL-E motorn.

Väldigt fina och detaljerade bilder utlovas, med minsta möjliga krångel. Låt mig demonstrera genom att skriva till CoPilot: ”Rita en bild som föreställer en post-apokalyptisk stad, med en ensam krigare som blickar ut över staden”, vilket skapade denna bild:

Eller varför inte ”Rita en bild på en gullig groda med frack och topp-hatt, som dansar med en käpp i handen.” som gav denna bild:

Det finns med andra ord väldigt litet behov att använda dyra verktyg som har begränsningar, när den enda AI du behöver fråga är CoPilot.

Lycka till och ha en trevlig dag.