Samsung Galaxy S7

Som många av er säkert kunde gissa så blev det till slut en Galaxy S7. Inte för att jag på något sätt var missnöjd med min Nexus 6P, utan för att den äventyrliga nerven blev retad.

Det kommer givetvis en fullständig review så fort jag känner att jag är redo för detta, men tills vidare kan jag dela med mig av dom initiella tankarna. Jag kommer att använda Galaxy S6 som referens, eftersom det var den senaste av Galaxy modellerna jag hade.

Batteritid
Det första jag brukar testa på en mobiltelefon är inte batteritiden, men då Galaxy S6 hade fruktansvärt dålig battertid och orsakade mig stora bekymmer var detta min största oro. Till min lättnad så har S7 väldigt mycket bättre batteritid, i klass med Nexus 6P faktiskt, vilket är ett väldigt bra betyg.

Skärm
När det gäller skärmarna på Samsungs flaggskepp så finns det inte mycket att säga. Det är fantastiskt att dom varje år släpper nästan samma skärm, men det är fortfarande ingen tillverkare som ens kommer i närheten. Kortfattat kan man säga att det inte finns några bättre skärmar, punkt.

Ljud & Högtalare
När det gäller samtalsljud så fungerar S7 riktigt bra, det lilla jag provat den. Den inbyggda högtalaren verkar aningen lägre än sin föregångare, men samtidigt verkar den fylligare med bredare register vilket jag faktiskt föredrar. Den kanske är sämre när det gäller ringsignaler, men media och video låter så mycket bättre.

Kamera
Det som räknas som framsteg i Samsungs läger är framförallt kameran. Det är också här dom visar att dom fortfarande har övertaget jämfört med andra tillverkare, både inom Android världen och samtidigt även ett finger åt Apple. Den tar fantastiskt bra bilder, trots att den har en tendens att överdriva på kontrasten, men det är lite av Samsungs ”magi” (eller trick).

Sammanfattning
Det är inte utan en viss skeptisism som jag åter igen greppade en Samsung telefon. Efter fiaskot med mina 3 st Galaxy S6:or, som kostade mig en smärre förmögenhet, så svor jag att undvika Samsungs produkter. Här är jag dock med en ny Galaxy i handen, men ärren kvarstår från förr och denna telefon har mycket att bevisa för att jag ska kunna lita på den.

Jag kommer att fortsätta mina tester där jag kommer att fördjupa mig i kameran, ljudet och framförallt mottagningen. Räkna med att höra mer om detta inom snar framtid.

Tills dess kan det vara en idé att följa mig på Instagram, eftersom jag kommer att lägga upp bilder tagna med min S7:a där inom kort.

Ha en trevlig påsk.