Samsung Galaxy S II reboot problem…

Jag har råkat ut för lite reboot problem med min nya SGS II:a. Men istället för att sitta och klaga på felaktig hårdvara och liknande så uteslöt jag helt enkelt att det var ett hårdvarufel. Genom att analysera mjukvaran i telefonen så lyckades jag hitta problem med kompabiliteten hos vissa appar jag installerat på telefonen.

Efter att jag rensat bort lite olika applikationer och gjort långtidstester utan dessa installerade så visade sig telefonen vara helt utan bekymmer. Nu återstår en lång period med analysering och testning av dom olika apparna för att isolera orsaken till omstarterna på telefonen.

En orsak kan vara att någon applikation inte ”spelar snällt” med dual core arkitekturen på SGS II.

Om du har en SGS II (eller annan Android telefon) och har problem med att telefonen rebootar sig, kontrollera om du har någon/några av följande appar installerade:

– Kaspersky Mobile Security
– Fancy Widget Pro
– Watchdog Task Manager
– Green Power Saver
– SwitchPro Widget

Det är inte säkert att det är några av dessa appar som ställer till det, men detta är dom som jag i första hand ska undersöka. Dom som är högst rankade som ”trolig orsak” är Fancy Widget Pro och Kaspersky Mobile Security.

Om det är några av dessa program som får telefonen att boota om så skulle det förklara problemen jag hade på några föregående telefoner också. Vilka också kunde boota om sporadiskt lite då och då. Dock verkar SGS II:an vara benägen att boota om väldigt ofta med dessa programvaror installerade.

Nåja, när jag vet mer så kommer jag att skriva om det här.

Innan ni skickar in några frågor så kan jag nämna att jag känner till att appar kan bråka med varann och på så sätt skapa instabilitet i Android operativsystemet. Det kan alltså röra sig om att exempelvis Kaspersky Mobile Security och Watchdog Task Manager bråkar med varann som är orsaken till ett instabilt system. Detta gör att det blir tidsödande att isolera orsaken till problemet.

Ha en bra dag.