Re-cap, AirPods 3 problem…

Det finns få saker jag hatar så mycket som att behöva ”rekonstruera” inlägg på hemsidan. Eftersom jag var tvungen att återskapa min hemsida så försvann några inlägg, bland annat ett där jag diskuterade mina problem med AirPods 3. Eftersom jag tycker att det är ett intressant ämne som kan hjälpa andra så ska jag knyta näven i fickan och försöka återge vad det inlägget handlade om.

Det var förra veckan som mina AirPods 3 började krångla. Högra hörluren gick ned i volym extremt mycket och skillnaden mellan vänster och höger var ytterst märkbar. Jag provade allt, som att återställa anslutningen, ta bort, installlera om till fabriksinställningar och mycket mer, men inget hjälpte.

Jag fick därefter tipset från en läsare att prova ”suga” på hörluren, för att på så sätt rensa gallret från smuts, vax och annat som kan förhindra ljudet. Efter att ha noggrant rengjort hörlurarna med isopropanol och bomullstops så var det samma problem, vilket gjorde att jag slutligen valde att försiktigt suga och blåsa i hörluren.

Det var här jag upptäckte att vänstra hörluren enkelt gick att passera luft igenom, AirPods 3 är ventilerade på toppen så luft kan passera igenom under normala förhållanden. Men högra var det stopp i. Jag kunde inte se något och trots upprepade försök att rengöra gallret på hörluren så gick det inte att förbättra situationen.

Det var först när jag använde en liten borste med väldigt fin borst som jag märkte någon skillnad. Genom att ”dutta” på gallret så kunde jag peta hål och göra så att luft kunde passera igen. Efter några minuter så fungerade hörluren perfekt igen och problemet var helt borta.

Flera dagar senare så fungerar hörluren fortfarande perfekt.

Om du har upplevt samma problem, gör som min tipsare (som jag tappat namnet på) och prova suga och blåsa försiktigt på hörluren för att rensa gallret.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.