Problem: iPhone och dubbla SIM!

Jag har fått in några läsarfrågor som rör problem med iPhone och dubbla SIM. Jag tänkte dela med mig av min lösning på ett av dom största problemen, eftersom det ständigt händer mig också. Jag talar givetvis om att enbart ett abonnemang är aktivt åt gången.

Problemet som uppstår är att du sitter i samtal på linje 1, medan någon försöker nå dig på linje 2. Dessa personer får bara ett meddelande att du inte är tillgänglig genom ”numret kan inte nås”. Detta skapar förstås irritation och problem, men det finns en lösning.

Genom att vidarekoppla dina abonnemang mellan varandra ”vid ej tillgänglig” så löser du detta problem. Om du har Telia så gör du på följande sätt:

  1. Tryck på luren (telefon ikonen)
  2. Välj nummertangentbordet.
  3. Tryck **62* [riktnummer + abonnemang 2 nummer] #.
  4. Tryck på symbolen för lur.
  5. För att koppla ur trycker du ##62# och sedan symbolen för lur.

Se till att du skickar detta från det abonnemang som du vill ska koppla över till nästa. Om du vill ha åt bägge håll, alltså från abonnemang 2 till 1 gör du samma sak med det andra abonnemanget.

När jag jobbade åt PEAB så var vidarekoppling inte möjlig, eftersom det gick via ett växelsystem, men nu när jag bytt jobb så är det möjligt igen. Tror jag i alla fall. Jag har fått in lite rapporter om att samtal inte gått att koppla fram, så jag är inte riktigt 100% säker på att detta ”trick” fungerar.

Om du provar på detta och det inte fungerar, hör gärna av dig så att jag vet.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.