Pinewood Abisko Brenton – Ny Investering!

Idag bestämde jag mig för att investera i ett par nya och bekväma skogs och friluftsbyxor. Valet var förstås enkelt att göra, då jag sedan tidigare har stor erfarenhet av Fjällräven, jag har trots allt minst fyra par.

Vad jag menar är att detta gör att jag med säkerhet visste att det inte skulle bli byxor från Fjällräven i alla fall. Jag återkommer till detta lite senare, men just nu så kan jag säga att Fjällräven är ganska mycket att kasta pengarna i sjön. Man får en dyr produkt som presterar sämre än många andra märken som dessutom kostar hälften eller en fjärdedel så mycket som Fjällräven.

Valet föll därför direkt på Pinewood. Ett märke jag sedan tidigare har ännu längre erfarenhet av och faktiskt aldrig har haft några problem med. Dom har ställt upp med byte av zipper-pulls som gått sönder, 10 år efter att garantin har upphört. Detta är för övrigt en sak som gör att man respekterar ett företag på en helt ny nivå.

Abisko Brenton är tunna, 4-vägs stretch byxor som är otroligt bekväma att bära. Dom andas väldigt bra och sitter tight över ben och rumpa, vilket gör att dom känns smidiga och följsamma, utan att begränsa rörligheten på något sätt.

Jag provade att ställa mig och duscha av benen lite för att se om regn-skyddet skulle fungera, vilket det verkar göra. Även när jag provade att gnugga in lite vatten på benet så blev jag bara lite fuktig och det torkade nästan omedelbart. Imponerande av byxor som egentligen inte är regnskyddade, utan enbart reflekterar bort vatten.

Till skillnad från Fjällräven, som kostar ungefär 3 gånger mer än dessa byxor, så har Abisko Benton nät-mesh för lår-ventilationen, en sak som är en deal-breaker för mig. Om dom inte har nät så är det som att bjuda in myggor och stickande/blodtörstiga insekter till fest. Varför Fjällräven inte följer standarden och sätter in mesh förstår jag inte. Helt vansinnigt med tanke på priserna dom tar.

Pinewood Abisko Benton har också dragkedjor för alla fyra fickorna på framsidan, vilket är väldigt praktiskt. Dom säljs i många olika färger, men mina ögon föll på Mole-brown, som jag tyckte var fina och jag hoppas att dom är lite svalare när solen lyser som mest.

De övre fickorna är mycket rymliga och jag får utan vidare in min iPhone 15 Pro Max, med utrymme kvar och kan utan vidare dra igen dragkedjan och därmed vara säker på att inget faller ur när jag klättar över omkullfallna träd eller måste hoppa över en liten bäck i skogen. Med andra ord, med bravur godkända.

Varje ficka har dragkedja, men även en liten dragkedje-parkering, så att själva drag-flikarna försvinner och inte hamnar i vägen. Dessa är dessutom inte bara en nisch-sak, som på Fjällräven, utan något som faktiskt fungerar som dom ska. Låsningen på dragkedjan fungerar utsökt bra också, vilket gör att dragkedjorna inte kan öppna sig själva när man går i snårskog. Bonuspoäng här.

Pinewood Abisko Brenton har plastkrokar längst ned på byxorna, på framsidan. Detta är för att man ska kunna fästa sina kängor eller skor där och slippa glappet som annars kan uppstå, eller att dom ska rida upp när man klättrar fram i skogen.

Då stretch inte har en tendens att lämna mellanrum mot benen och dessa byxor sitter ganska tight så har jag också investerat i Smidge, som är ett (för mig i alla fall) nytt myggmedel, helt utan DEET. Om det är är bra? Det återstår att se. Vi ska ut på fiske nu i helgen och då ska jag testa hur bra det egentligen är. 😊

Anledningen att jag nämner detta är att myggor älskar att tugga rätt igenom kläder som ligger direkt mot kroppen, men dom gillar inte luftiga kläder som rör sig längs kroppen. Ett tips du kan ta med dig ut i skogen.

Men om Smidge är ett myggmedel som fungerar bra här uppe i Lappland, då är det utan vidare godkänt överallt i Sverige, jag lovar. 🤪 Recension kommer med andra ord inom kort. Smidge är för övrigt ett medel som kommer från Skottland, whiskeyns land. Det måste ju fungera tycker man. 😂

Jag kommer även att återkomma med en recension av Abisko Brenton när jag haft chansen att uppleva dom lite mer i skogsmiljö. Just nu sitter jag i soffan hemma och tycker att dom är fantastiska, men det är ju inte riktigt här jag kommer att använda dom mest, förhoppningsvis. 😄

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar