Jokkmokks Guiderna – Lite reklam, eller information?!

Innan jag börjar vill jag bara nämna att samtliga bilder i detta inlägg kommer från Jokkmokks Guidernas egen hemsida. Jag har valt att lägga in deras bilder för att illustrera upplevelsen, istället för att använda mina egna bilder. Bara så att ni vet.

Jokkmokkguiderna

En ”skyldighet” som jag ständigt glömmer bort är att prata om företag som är nära besläktat mina egna intressen. Ett företag som jag glömt bort totalt, som jag skyller på lokalblindhet över, är Jokkmokks Guiderna. Detta eminenta företag består av Matti och Stina, som bägge bor här i Jokkmokk tillsammans med en hög Sibirien Huskies och två Border Collies.

Matti och Stina är vana äventyrare och anordnar varje år massor med aktiviteter för dom som vill komma hit och testa vildmarkslivet på allvar. Dom är otroligt professionella och duktiga på det dom gör och helt allvarligt skäms jag lite att jag inte pratat mer om dom tidigare.

Jag ska faktiskt försöka göra mer reklam för våra lokala företag som verkligen är värda ett besök och kanske även att köpa tjänster och produkter ifrån.

Om man kan se detta som reklam eller om man hellre ska se det som ren och skär information, det vet jag inte. Jag förstår ju förstås att det automatiskt klassas som reklam, då jag faktiskt pratat gott om företagen. Samtidigt känner jag att det jag vill förmedla är just informationen att dessa företag finns. Men nog om detta.

Jag vet att dom flesta som läser min blogg och ofta diskuterar olika saker med mig är rena bushcrafters, vilka kanske inte tänker på ett slädhunds-äventyr i Lappland som en rolig sak, men med professionella guider så finns det otroligt mycket att lära och uppleva, på riktigt.

Jokkmokks Guiderna är ett företag som är aktiva året runt, med kanotäventyr och vandring på sommaren, slädhundar och vinteräventyr på vintern.

Besök gärna deras hemsida på JokkmokksGuiderna.com och titta även gärna in på deras YouTube kanal för mycket tips och trix, vilket även gäller för bushcrafters av alla kalibrar. Matti gör ofta filmer med otroligt bra innehåll och tips för alla som gillar naturen. Han testar olika sorters utrustning och ger ett ärligt svar på ”vilken är bäst?”

Jag kommer att börja skriva lite saker om andra företag i min närhet och kanske ”recensera” dom lite, men allra minst nämna att dom existerar i alla fall.

Ha en riktigt bra dag, så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar