Perfekt grillväder – Test av BioLite Grillen

I julklapp så fick jag en grill till min BioLite Campstove 2 av min underbara fru, Det är helt enkelt ett tillbehör som man fäster ovanpå Campstove 2 och gör att man får en liten grill, perfekt för 4-6 korvar eller liknande. Förutom detta så verkar Campstove 2 gå varmare och genererar mer elektricitet med grillen monterad än utan, så det är lite av en ”win-win” situation.

Det finns ju inget trevligare än en gillad korv en skön vinterdag norr om polcirkeln, i alla fall inte om du frågar mig. Mina pojkar hängde också med och båda gav tummen upp för grillen. På detta sätt så kunde vi ju få flera korvar färdiga snabbare än att grilla dom över vanlig eld. Vi skräpade inte ned någonting och lämnade inga spår efter oss i naturen heller. Under tiden vi mumsade varmkorv så laddade vi upp Campstove 2:an till 100%, vilket gör att vi nu kan ladda telefonerna eller få flera timmar med belysning när natten närmar sig.

En sak som jag vill nämna är att du bör ha fått in rutinerna för att hålla igång din Campstove 2 innan du börjar med grillen. Som alla Campstove användare känner till så går det extremt snabbt att elda bränsle (ved/pinnar/kottar), vilket gör att du måste ha ett lager med bränsle väntande innan du börjar grilla något. Det kan ta 1 minut mellan där du har en rasande eld till att det bara är glöd kvar i botten. Förbränningen är så effektiv att du knappt får aska kvar i slutänden.

Så länge du har koll på elden så fungerar grillen riktigt bra. Vi fick väldigt sotiga korvar, men det beror troligen på björken vi eldade med. Det gav dock bara bättre smak i slutänden, så vi klagade inte på detta.

Allt som allt vill jag ge grill-tillsatsen för Campstove 2 ett bra betyg. Den uppfyller sitt syfte, men kanske inte är så bra om du vill grilla en tjock stek eller liknande. I och med att Campstove 2 i stort sett förbränner bränsle i samma takt som ett jumbo-jet så blir det mycket arbete om grillningen pågår en längre tid. Den är bäst anpassad för korta perioder av korvgrillning, eller varför inte gilla lite grönsaker, det är ju också gott.

Hur som helst så tycker jag att hela konceptet med BioLite produkterna är väldigt intressant och löser många problem. Jag föredrar oftast att sitta vid en öppen eld och grilla mina korvar, men om jag är någonstans där det inte är lämpligt att göra upp eld, eller att jag behöver ladda telefonen, då är BioLite Campstove 2 riktigt bra att ha.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.