black and white photo of person looking at the window

”Paranoid?”

Jag har fått in en läsarfråga som berör om jag är paranoid, helst när jag skriver mycket om integritet och säkerhet på Internet. Jag är förstås bara intresserad av ämnet och vill gärna lära mig mer om hur man kan skydda sig och sin integritet bättre. Samt lära mig hur dessa tekniska lösningar fungerar. Ju mer jag ”gräver”, ju mer upptäcker jag. Detta gör att mitt initiala intresse har accelererat och gått från måttligt intressant till väldigt intressant väldigt fort.

Just integritet och säkerhet på nätet är något som alla borde bry sig om, men väldigt få gör det. Detta ställer mycket högre krav på utvecklare och tillverkare att se till att vi är skyddade när vi letar recept på Internet eller ser på Netflix med barnen. Dock är ett system aldrig bättre än användaren. Ett SBTB-problem med andra ord.

Dom tekniska lösningarna från utvecklare som avser att skydda din integritet är i princip alltid ett steg bakom dom som verkligen vill åt din information. Därför får man själv försöka sitt yttersta att undvika en situation där ens integritet exponeras i onödan.

Hur som helst. Jag skriver lite om det jag upptäckt på min resa. Om det inte känns som din ”cup of tea” så rekommenderar jag att du skippar dom inläggen. Det är ganska uppenbart vilka inlägg det är, eftersom jag inte direkt använder trick för att få läsare att bli intresserad av det jag skriver. =)

Ha en riktigt bra dag.