hunting knife stuck in stump

På jakt efter ny kniv…

Min jakt på nästa bästa kniv fortsätter. Det som saknas i min samling är en tuff kniv för överkomligt pris. Vi pratar om en ”beater” som tål mycket men kanske inte är den bästa på att snickra med, ni förstår säkert.

Orsaken till att jag letar en sådan kniv är att jag verkligen vill se vad dom klarar av. Förut så har jag valt mer premium modeller, som Fällkniven A1 Pro och liknande, men nu är jag alltså bara intresserad av att ha en riktigt grovhuggen monsterkniv istället.

Man skulle kunna kalla min Silky Nata för en beater, men den kniven värderar jag faktiskt högt och vill ogärna gräva hål i backen med den. Den kniv jag letar efter nu ska kunna användas som bräckjärn, spade och många andra saker som man kanske normalt sett inte skulle försöka använda sin kniv som.

Det finns några ”givna” alternativ till en kniv som jag beskrivit ovan och det är förstås Ka-Bar Becker modellerna, men jag är ute efter något annat. Visst skulle jag kunna tänka mig att ha en Becker, bara för att jag länge funderat på en sådan modell. Men det skulle även vara intressant att köpa en beater för mindre pengar, eller med mer ”performance” än 1095 CV.

Så. Jakten har börjat och jag kommer förstås att återkomma med vad jag hittar inom kort. Om du har något tips och vill leda mig i rätt riktning, kommentera gärna nedan eller skicka ett meddelande. Jag är alltid intresserad av tips och trix.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.