Över till den mörka sidan…

Som många av mina vänner sagt så har jag tydligen gått över till den mörka sidan nu. Jag har nämligen en iPhone 7 Plus (product) RED edition, vilket inte uppskattas av alla. 


Det som är speciellt med denna iPhone, förutom dess speciella röda färg, är att när man köper denna telefon så ger Apple en del av vinsten till den globala HIV/AIDS forskningen. Läs gärna mer på www.red.org. 


Den huvudsakliga orsaken till mitt byte går att läsa några poster tillbaka, men i grund och botten känner jag att Android, i och med Nougat (7.0), har förlorat mitt förtroende. Till och med Google struntar i övriga världen och fokuserar på att sälja sin Pixel på hemmaplan, vilket inte bådar för att vi i Sverige blir prioriterade på något sätt. 

Det har ju alltid varit vår akilleshäl att vi varit för små för att synas på radarn, men samtidigt har vi alltid fått en del kärlek från ”pappa Google”. Nu har dom däremot tagit bort oss från deras agenda och vi får inte vara med längre, vilket är trist.

Att köpa en iPhone var det enda logiska alternativet. Jag får en telefon som uppdateras i många år framöver och alla Google tjänster fungerar snäppet bättre på iOS än på Android (vilket är rätt så konstigt). Dessutom får man en gedigen samling mjukvaror som får Windows program att skämmas, ett område som Android tillverkare har missat ganska så totalt. 

Men jag är inte bitter, utan tar en break och sitter ett tag med iOS igen. Om man gillar att vara kreativ så finns det nog ingen bättre telefon än iPhone 7 Plus. Men den är långt ifrån perfekt i många avseenden. 

Läs gärna min iPhone 7 Plus review från tidigare, den är fortfarande aktuell. ?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.