ball point pen on opened notebook

Nytt år, nya löften!

Finns det något mer ikoniskt än att ange nyårslöften. För dom allra flesta så gäller det att äta nyttigare och att röra på sig mer, vilket känns lite som ”fegisens utväg” när det gäller nyårslöften. 😆

Med det sagt så är jag väldigt dålig på att lova saker som jag inte kan hålla, vilket gör att mina nyårslöften oftast innefattar saker som att sluta snusa (vilket jag gjort för länge sedan) och att skriva mer intressanta saker på bloggen (vilket inte alltid är så lätt).

I år ska jag försöka skriva ett inlägg om dagen, precis som jag ständigt försökt tidigare. Jag ska försöka hålla igång detta så att det blir en ”rutin” för mig, vilket det faktiskt inte är nu. Hur otroligt det än kan låta för dom som följer min blogg dagligen. Att skriva något här kommer inte som ”rinnande vatten” för mig, utan jag måste verkligen sitta och tänka långa stunder på vad jag vill förmedla idag.

Detta gör dessvärre att inläggens vikt och hur intressanta dessa blir kanske skadats i processen. Istället för att skriva en lång och intressant artikel en gång i veckan, så blir det lite kortare och kanske personligare inlägg varje dag.

Min process ser ut ungefär så här, vilket jag tycker är värt att nämna.

Oftast så brukar jag börja snickra på ett inlägg flera dagar i förväg, helst om det ska innehålla mycket fakta och detaljer. Under dagen som går så funderar jag ständigt på vad jag skulle kunna skriva om och antecknar sedan i min telefon när jag kommer på något.

Jag har faktiskt en lång lista i påminnelser-appen om olika blogg-ämnen som kan vara värda att ta upp. Det kan röra sig om allt från en jacka jag köpt, en app jag hittat som är intressant eller något annat som till en början kan verka vara rätt så ointressant att skriva om.

När jag sedan får en stund över att ”klura” på vad jag ska skriva om så använder jag påminnelse-appen för att ”starta hjärnan”. Ett litet stödord som ”drönare” kan vara tillräckligt för att få igång den kreativa processen och det slutar oftast med ett långt inlägg. Ibland alldeles för långt. 😅

Men det är med andra ord inte något som sker ”automatiskt” längre. Det är ibland väldigt svårt att hitta på något att skriva om, helst om det blir stressigt på jobbet och jag inte har tid att sitta och klura på bloggen, vilket hänt många gånger dom senaste åren.

Mitt nuvarande jobb gör att jag arbetar dagtid, och sedan några timmar här och där under kvällen. Oftast är det arbetsrelaterade problem som måste lösas och som upptar den mesta av min hjärn-verksamhet, men även familjetid, TV, spel, vänner och annat tar ju tid från bloggandet.

Låt oss för enkelhetens skull kalla det ”livet”, så förstår ni vad jag menar.

Bloggen har dock aldrig varit en ”börda” för mig på något sätt. Jag känner mig visserligen stressad när jag inte skrivit något på en dag, men samtidigt så är det ju en målsättning som jag har satt upp själv, inget som någon läsare krävt att jag ska göra. Om jag inte har tid med bloggen en dag, så kan jag ju förstås hoppa över att skriva något, men det slutar oftast med att jag skriver flera inlägg nästa dag för att ”täcka upp” luckan som skapades dagen innan.

I grund och botten så är det du, precis du, som är orsaken till jag sitter här. Du är en viktig del av mina läsare och gör att jag sitter och klurar på vad som kan vara värt att nämna härnäst. En sak jag är väldigt tacksam för. Om jag inte hade haft dig här, vad skulle jag då göra med min tid? Sitta och lägga patiens, eller något annat tråkigt? 😄

Hur som helst så lovar jag att försöka blogga mer och framförallt mer intressant under det nya året 2024. Vi får se hur det lyckas.

Ha en riktigt bra dag och ett fortsatt trevligt år, så hörs vi snart igen. 🫶