Ny logga

Än en gång har jag lekt med loggan på hemsidan lite. Den blir bara enklare och enklare i sin design, vilket är avsiktligt. Denna gång är det helt enkelt ett ”U” med en ring, med adressen nedanför. Enklare än så kan det nog inte bli.

Anledningen till denna nya logga är ingenting annat än min tristess som jag försökte motverka. Just nu finns det väldigt lite att skriva om, både i den digitala och den verkliga världen. Man kan tycka att med alla tekniska apparater som presenteras just nu så borde det finnas något att skriva om, men så är det faktiskt inte.

I Android världen så kommer det ut nya telefoner hela tiden, precis som det alltid gör. Är dom bättre? Kanske, vem vet och vem bryr sig egentligen längre om telefoner? Inte jag i alla fall. Efter min uppgradering till senaste iPhone 13 Pro så är det bara att lägga sig tillbaka och invänta iPhone 14 Pro om ett år. Den kommer säkert att bli bättre, på något sätt, men samtidigt så erbjuder den exakt samma funktioner och prestanda som alltid. Tråkigt, tråkigt, tråkigt.

På datorfronten så händer det inte speciellt mycket mer. Apple presenterade sina nya MacBooks, som är något i hästvägar. Men samtidigt så är det ju ingenting som jag varken kräver eller är intresserad av att köpa. Dessa ”Pro” modeller riktar sig faktiskt till professionella personer som behöver sina datorer för att livnära sig. Dom är inte anpassade för någon som använder sin dator som en skrivmaskin och för att kolla Blocket då och då. ?

Det enda spännande som händer just nu är på jobbet, där vi är i full gång med att lösa omfattande nätverksproblem. Från början så verkade det vara ett enkelt fel som påverkade en liten mängd datorer, men har nu eskalerat till att påverka väldigt många. Idag ska vi ta med oss våra terminaldatorer och nätverks-verktyg direkt till det påverkade området för att försöka jaga ikapp vad det är som står på. Jag får hålla dig uppdaterad om vad som händer och hur det går senare.

Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet, så du får ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.