Ny kniv på väg!

Efter mycket letande och våndande så har jag nu lyckats hitta en ny kniv att testa. Det intressanta är att detta är en kniv jag ägt och använt länge tidigare. Jag har till och med skrivit om en annan variant tidigare. Fördelen med att jag tidigare ägt just denna modell av kniven gör att jag nu kan dela med mig av både lång-tids-erfarenhet och samtidigt testa denna kniv i ett helt nytt stål.

Kniven jag pratar om är Spyderco Para 3, en av världens populäraste Spyderco knivar. Jag har ägt och skrivit om ”light-weight” versionen, kallad FRN (Fiber Reinforced Nylon), vilken hade ett blad i CTS-BD1N. Dessutom har jag ägt G10 versionen av Para 3 i CPM-S30V stål efter FRN verisonen.

Denna nya kniv är i CPM-S45VN stål, vilket är ett stål jag aldrig har testat tidigare.

Min Manix 2 XL är i CPM-S30V, så den kommer att få gå ”head-to-head” mot Para 3:an för att se vilken som blir vinnare. Detta blir riktigt spännande för mig och förhoppningsvis mina läsare också. ?

Nu är det bara att vänta. ?‍?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.