Ny kärlek till Ubuntu med Kubuntu!

Jag har alltid gillat Ubuntu för att den är enklast att använda. Men samtidigt har jag känt mig lite missnöjd med att den inte fungerar eller ser ut som jag vill. Den har alltid varit lite, statisk…

Jag har provat Kubuntu, som är en version av Ubuntu som använder KDE grafikmotorn istället för Gnome, som Ubuntu vanligen har. Detta har öppnat möjligheter som jag inte trodde min gamla testburk hade.

Genom att aktivera effekter som ”sladdriga fönster” och annat roligt så har man helt plötsligt ett operativsystem som känns fräscht och roligt att sitta och arbeta med. Dessutom känns allt mycket mer stabilt.

Det finns en liten nackdel som vi inte ska sticka under stolen med. Om du har en dator som är i vekaste laget så är KDE inte så rolig att sitta med.

Jag ska spela in en liten film och lägga upp den här lite senare. Jag kan rekommendera att titta runt lite på YouTube om du vill se Kubuntu ”in action” lite snabbare.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.