Ny mirakulös digitalbox…

Nu har jag, i ren frustration över Canal Digitals värdelösa HD mottagare, beställt en ny från www.digitalboxen.com. Det blev en ”Miraclebox 9” med dubbla mottagare, HDD inspelning och en massa andra roligheter.

Orsaken är främst att Canal Digitals mottagare visar slumpmässig programinformation via EPG, väljer kanaler på måfå och dessutom är den väldigt långsam på att koda av kanaler. Det fanns dock en sak som den hade vilket andra saknade. DVB-T och S2 avkodning. För er som inte ”är så inne” på mottagare så kan jag säga att den kan visa både marksänt och via satellit.

Nåja. Min nya Miraclebox kan spela in marksända program, samtidigt som jag spelar in program från satellit. Detta kommer till användning när man inte vill missa Simpsons på Tv6 när det visas något annat på exempelvis Discovery.

Då den stödjer 1080p och har en kraftfull 450 Mhz processor så gissar jag på att även bildkvalitén kommer att bli bättre. Vi får se om 1-5 dagar. =)

Då Miraclebox är uppbyggd på samma sätt som den ökända Dreambox så finns det några roliga saker man kan göra med denna mottagare. Exempelvis kan man se på YouTube filmer, programmera inspelning direkt via Internet, spela upp filmer och använda den som en mediaspelare.

Jag kom just på en sak. Om det är någon som är intresserad av en väldigt smidig TVIX-N1(cafe) mediaspelare så finns min nästan nya till salu för en billig peng. Hör av er, som vanligt är det först till kvarn som gäller. =)

Vart var jag nu, jo, Miraclebox kan liksom Dreambox användas för att dela sina kortkoder och på så sätt ”illegalt” få tillgång till andras programpaket. Jag är dock jättenöjd med mitt kanalutbud och behöver inga fler kanaler. Möjligheten finns dock, vilket är en bonus och säkert användbart för personer med en skruttigt VIASAT abonnemang.

Miraclebox kör Linux som operativsystem, vilket gör att en ”hacker” kan ändra och modifiera vilka aspekter som helst. Utseende, funktioner, menyer och bild kan allt manipuleras. Jag hörde en liten fågel som skvallrade om att man kan streama innehållet på boxen via Internet. Så även om man inte har tillgång till sin Miraclebox när ett favoritprogram visas så kan man enkelt logga in direkt över Internet och ändra kanaler och se program från vilken dator som helst.

Möjligheterna är som sagt många. Jag har personligen aldrig ägt en sådan här avancerad mottagare, men jag har vänner som använder Dreambox och jag måste säga att man blir lätt imponerad över funktioner och möjligheter.

Nåja, nu måste jag sova lite så jag orkar upp på jobbet imorgon.

Ha en trevlig kväll.

 

Min tanke om att göra en lista på vad man bör ha och inte ha inom olika områden blir snart verklig känns det som. Allt för många personer blir lurade och företagen tar till allt mer vågade marknadsknep för att snärja kunder.