batman car comic book hero

Nostalgitripp – Batman

Eftersom mina söner inte sett dom gamla klassiska Batman filmerna så bestämde vi oss för att börja titta på dom från början igen. Jag pratar inte om 60-tals serien med Adam West, utan vi börjar 1989 års film med Michael Keaton som Batman. Jag har väldigt klara minnen från denna film, då jag blev stoppad av polisen när jag gick från bion med en Batman dricka i handen. Dom trodde det var en öl. =)

Samtidigt som filmen hade premiär så började dom nämligen sälja Batman dricka, som egentligen var Fanta med annan etikett, typ.

Sedan har vi Batman – Återkomsten från 1992 att titta på. Även här är Michael Keaton Batman. Det var först 1995, med Batman Forever, som Val Kilmer ersatte Michael Keaton. Det var för övrigt även i Batman Forever som Robin introducerades, spelad av Chris O’Donnell.

Sista filmen vi ska titta på är Batman & Robin från 1997. George Clooney är Batman och Chris O’Donnell är kvar som Robin. I denna film introduceras även Batgirl, spelad av Alicia Silverstone.

Om pojkarna blir intresserade av dessa filmer så ska vi fortsätta med 2000-talets Batman filmer, men chansen är att dom inte riktigt gillar denna superhjälte lika mycket som jag själv gjorde när jag var liten. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.