Nisse-dörrar – Med laser!

En av dom roligaste sakerna jag gjort med laser på senaste tiden måste nog vara ”nisse-dörrar”. Det är också en väldigt populär sak att hålla på med när julen närmar sig. Jag har precis börjat experimentera med 3D och lager-designer (layered-design), för att sakerna jag designar ska ”poppa ut” lite och kännas mer levande.

En annan sak som jag provade på var att göra en hel ”fasad” i stil med ”Sagan om Ringen”. Detta är ett Hobbit-hem, men jag anpassade den för att kunna vara i vårt vägg-hylla. Den tog lång tid att göra, men det var roligt. Det började som en dörr, som sedan blev öppningsbar, sedan gjorde jag en trapp och slutligen ett tak för dörren.

Själva processen, förutom medan lasern arbetade, glömde jag som vanligt att fotografera, men slutresultatet finns det i alla fall bild på.

Detta är mest en ”proof of concept” och ingen produkt som jag kommer att fortsätta tillverka. Det var mest för att se om jag kunde och hur det skulle se ut. Jag ska försöka komma på ett dolt gångjärn som ska vara i detta hobbit-hem, men det är lite klurigt. Jag vill ogärna att ett stort och klumpigt gångjärn i trä ska synas från utsidan.

Jag ska klura vidare så får vi se om jag löser det till slut.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.