Nästa test, Casström Knivar

Hej kära läsare, jag tänkte uppdatera er om vad som händer inom kort.

Mitt intresse inom knivar har allt mer blivit fokuserat på bakgrunder och historia, där varje tillverkare har sin egen unika twist som gör just deras kniv speciell. När det gäller Casström så dom har alltid varit en tillverkare som lockat mig speciellt. Deras knivar är nämligen tillverkade specifikt för det ändamål jag använder dom till, Bushcrafting och vildmarksliv.

Casström AB är ett familjeägt företag baserat i Lycksele, Lappland, som startades av David Cassini Bäckström. En tredje generationens entreprenör som handlar med knivar, läder och horn. Företaget jobbar till stor del med grossistförsäljning av knivar, yxor, sågar, läderprodukter och andra tillbehör för vildmarksliv. Många av deras produkter från Norden är handgjorda och tillverkade av naturmaterial, som masur, renhorn, renskinnsläder och handsmidda knivblad. Casström AB har även ett systerföretag i England, Casstrom Limited, som jobbar på ett liknande sätt där och har etablerat sig på ett starkt sätt på den Engelska marknaden.

Efter många års erfarenhet av andras knivar så valde Casström att ta fram en egen kniv, byggd i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering. Många av knivarna går att få med antingen slät slipning (flat-grind) eller den Skandinaviska slipningen (scandi grind), vilket jag personligen tycker är väldigt intressant. Jag skulle kunna tänka mig att bära två av deras knivar och nyttja dom till olika moment baserat på slipningen.

Dom har ingen egen fysisk butik, men har återförsäljare över hela Sverige och det mesta som erbjuds försöker dom även göra tillgängligt via webbutiken.

Jag har varit i kontakt med David och planerar att åka ned till Lycksele för ett besök på Casström. Väldigt spännande att få besöka ännu en tillverkare och skapa en bild över hur deras verksamhet ser ut.

Givetvis kommer jag att hålla er underrättade om vad som händer och jag kommer givetvis även att testa en eller flera av deras knivar inom snar framtid.

Om det är en specifik modell från Casström som just du sitter och funderar på så kan du skicka in ett önskemål, så kanske det blir just den kniven som jag testar. Eftersom jag planerar att besöka Casström redan nästa vecka (31) så föreslår jag att du skickar ditt förslag på en gång, så att jag hinner gå igenom dessa innan jag åker.

Om jag får in många olika önskemål så kanske jag ordnar flera av knivarna att testa.

På återseende inom kort. =)