När Apples säkerhet slår tillbaka…

Jag såg precis en video på YouTube som jag måste dela med mig. Den var väldigt informativ och innefattade ett scenario som jag tror många som är djupt investerade i Apples ekosystem kan råka ut för. Jag kallar det ”när Apples säkerhet slår tillbaka”, eftersom du helt plötsligt kanske inte längre kan göra något med någon enhet som du äger, för att du var oförsiktig…

Se videon nedan så fortsätter jag skriva nedanför den.

Scenariot i videon är troligen inte allt för ovanligt. Slipade tjuvar kan snabbt ta över kontrollen och bibehålla kontrollen i princip hur länge som helst. Du kan förstås försöka få tillbaka kontrollen över ditt konto, men baserat på min egen erfarenhet så kan det dröja veckor innan detta händer. Efter den tiden så är dina bank-konton tomma, dina bilder och allt annat förstört, kopierat, sålt och borta för evigt… Även din telefon, om den blev stulen som i videon, skulle förmodligen vara såld innan du kan göra något åt det.

Apple har många säkerhetslösningar som fungerar utsökt. Men om man lämnar dörren öppen för någon att ta sig in, så kan det ha otroligt dåliga konsekvenser för ens digitala liv.

Något som får en att tänka, eller hur? 😉

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.